Vrijwilligersacademie terug naar overzicht

Locatie Oisterwijk

Welkom bij VrijwilligersAcademie Oisterwijk
Het platform van en voor vrijwilligers

Wist u dat er in Oisterwijk een VrijwilligersAcademie is en dat die een eigen website heeft? Als u een keer een kijkje neemt op deze site, weet u meteen wat de Vrijwilligersacademie allemaal te bieden heeft. Dat is behoorlijk veel. U kunt ook hier verder lezen.

De Vrijwilligersacademie is opgericht om vrijwilligers te voorzien van alle kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om de perfecte vrijwilligersklus aan te nemen. Of de klus die zij heel graag zouden willen doen maar waarvan ze twijfelen of ze het kunnen. Stel, u hebt uw leven lang in het bedrijfsleven gewerkt en wilt na uw pensionering als zorgmaatje aan de slag. Of u wilt iemand helpen om de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen. Of trainer worden bij een jeugdteam.

Vrijwilligersacademieoisterwijk.nl
Op deze website staat het volledige cursusaanbod en scholingsaanbod voor vrijwilligers in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Denk aan cursussen, trainingen, workshops en bijeenkomsten. Ze worden verzorgd door verschillende organisaties en verenigingen, soms door individuele aanbieders. Vaak treden vrijwilligers op als docent of cursusbegeleider. Dit cursusaanbod is gratis voor inwoners van de gemeente Oisterwijk. In uitzonderlijke gevallen wordt een kleine bijdrage gevraagd. U komt via de site ook bij interessante e-learning modules en webinars.

Aanmelden voor een cursus
In 3 stappen meldt u zich aan:

  1. Kies op de site bij ‘Ons cursusaanbod’ uw cursus of training.
  2. Vul het aanmeldformulier in.
  3. Klik op verzenden.

U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving. Het kan zijn dat de cursus van uw keuze (tijdelijk) is volgeboekt. In dat geval krijgt u daarover bericht van de coördinator.

Een cursus aanbieden
De VrijwilligersAcademie Oisterwijk (VAO) is een platform ván en vóór vrijwilligers. Als u een scholing of workshop wilt aanbieden aan de Oisterwijkse gemeenschap, vul dan het formulier in op de site, sla het op en stuur het naar info@vrijwilligersacademieoisterwijk.nl. U kunt ook contact opnemen met de coördinator:
Léonie Aarts, telefoon 06 34 62 08 31, e-mail leonieaarts@contourdetwern.nl
www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl
www.contourdetwern.nl