Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Geen workshops, wel e-learning

De boodschap van Mark Rutte dinsdag kwam niet onverwacht. Toch was die voor veel mensen teleurstellend: ons land blijft nog wekenlang in de beklemmende greep van de corona-maatregelen.

Het is niet prettig om noodgedwongen aan huis gekluisterd te zijn. Je wereld wordt klein, sociale contacten staan op een laag pitje. De crisis heeft vaak vergaande gevolgen voor je vrijwilligerswerk – in veel gevallen kan dat gewoon niet doorgaan, met alle frustratie van dien.

Al ‘ns gedacht aan e-learning? Nu de fysieke workshops van de Vrijwilligersacademie stilliggen, hebben we een aantal laagdrempelige online-cursussen, webinars, vlogs en info-filmpjes verzameld. Nuttig als je vrijwilligerswerk doet of mantelzorger bent. Je vindt ze op de pagina Workshops van onze website www.vrijwilligersboxtel.nl Er is voor elk wat wils: hoe voer je een goed gesprek bijvoorbeeld, hoe werf je fondsen voor je organisatie, hoe stimuleer je zelfredzaamheid bij anderen. Maar ook vind je er tips voor gezond werken en leven, en hoe je mensen helpt bij het versterken van hun sociale netwerk.

Wie in tijden van het ‘oude normaal’ gebruik maakte van de taalhulp en taalmaatjes via ContourdeTwern of de bibliotheek, kan nu op afstand taalondersteuning krijgen. Hoe dat werkt, vind je uitgelegd op de pagina Workshops. In enkele gevallen kun je je daar ook aanmelden.

Meer informatie

Bel naar ContourdeTwern (maandag t/m donderdag), 0411 655 899, en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt.
Inloopspreekuren zijn dinsdag en donderdag tussen 10.00-12.30 uur in St. Ursula 12. 
Meer vacatures op www.vrijwilligersboxtel.nl  

Mailen kan  ook:  info@vrijwilligersboxtel.nl