Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Help jij de corona-groep op Liduina?

In zorghuis Liduina is een speciale corona-afdeling ingericht. Oudere patiënten, de meesten met geheugenproblemen, krijgen er samen verzorging. Zwaar werk voor de professionele verzorgers en daarom kunnen ze hulp gebruiken van mensen die als gastheer/vrouw willen optreden.

Het gaat vooral om de zorg voor de patiënten rond en tijdens de maaltijden. De tafelgasten kennen elkaar vaak niet. Als gastheer of -vrouw zorg je voor rust, verbinding en een goede sfeer. Misschien bedenk je zelfs een spelletje, lees je wat voor of zing je samen wat. Ook help je bij het totstandbrengen van contacten met het thuisfront, door te facetimen bijvoorbeeld.

Uiteraard krijg je veilige kleding en word je begeleid. Diensten duren zo’n twee tot drie uur per keer. Heb jij een achtergrond in de zorg, professioneel of als vrijwilliger? Dan is dit geknipt voor jou!

Dichtbij

De behoefte aan hulp of een steuntje in de rug ligt vaak ook in je eigen straat. Misschien wonen in jouw buurt wel ouderen die blij zijn met een praatje of een boodschap.

Of zit jij misschien zelf wel in een vervelende situatie? Neem dan contact met ons op! Wij gaan dan op zoek naar passende, veilige hulp. Geen enkele vraag is te gek!

Bel of mail!

Ben jij het ook beu om uit het keukenraam te turen? Bel of mail ons! Misschien kun je een boodschap doen voor iemand die echt de deur niet uit kan of mag. Want wij kennen die mensen. Mensen die,  misschien niet in quarantaine, vooral nu eenzaam zijn en heel blij worden van een telefoontje – gewoon voor een gesprekje over wat ze bezighoudt. Maar wellicht kun je meer voor ze betekenen; de hond uitlaten, iets ophalen bij de apotheek of… vul maar in.  


Meer informatie

Bel naar ContourdeTwern (maandag t/m donderdag), 0411 655 899, en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt.
Inloopspreekuren zijn dinsdag en donderdag tussen 10.00-12.30 uur in St. Ursula 12. 
Meer vacatures op www.vrijwilligersboxtel.nl  

Mailen kan  ook:  info@vrijwilligersboxtel.nl