Blog van Gon Een kijkje in de organisatie ‹ terug naar overzicht

Positiviteit en nieuwe vragen

8 mei 2020

Wat een aankondiging al niet vermag. Na woensdagavond voelt het zonder twijfel een stuk lichter. We mogen de kinderen weer naar school laten gaan, maar dat wisten we al. Maar ook buiten sporten, de bibliotheek die open gaat en - indien nodig - het huis uit om te werken; het voelt al meteen een stukje aangenamer. En dat al vanaf maandag. Vanaf 1 juni komen er nog verruimingen bij. Open terras, bios, restaurant of culturele instelling. Oké, allemaal nog mondjesmaat, tot 30 personen maximaal. Maar er mag weer iets, dat voelt toch als een nieuw perspectief.

Deze stapsgewijze verruiming van de mogelijkheden roept wel weer héél veel nieuwe vragen op. Dat is de keerzijde. Vragen waar we zo een-twee-drie geen pasklare antwoorden op hebben. Wat kan er weer in de wijkcentra, als de bieb open mag? Wat als de fysio in het centrum weer cliënten mag ontvangen, of als de Toegang een spreekkamer wil benutten? Als we een kleine teammeeting willen? Of als je toch een keer op huisbezoek wilt naar die kwetsbare oudere? Mag dat dan, en hebben we dan als ContourdeTwern mondkapjes of ander beschermend materiaal ter beschikking?

Het is fijn dat we ons over die vragen mogen buigen; sterker nog, daar waren we de afgelopen 2 weken al mee begonnen via de Werkplaatsen en een open invulformulier waar ieder zijn ideeën in kwijt kon. Dus gaan we dat voorbereidend werk nu zo snel mogelijk vertalen in concrete richtlijnen, do's and don’ts. Geef ons nog enkele dagen de tijd. We proberen op dinsdag al enkele concrete knopen door te hakken. In ieder geval voor het benutten van de wijkcentra is er snel duidelijkheid nodig, die gaan we geven. Krijg je voor die tijd vragen, vraag dan even geduld of overleg het met je leidinggevende. We berichten liever in één keer goed dan dat er mist of ruis ontstaat.

Maar ook dat nieuwe perspectief, dat wat leuker klinkt dan het nieuwe normaal, gaat veel van jou eisen, als medewerker. Om zorgvuldig te blijven, hygiëne in acht te blijven nemen. Om soms wel stappen te durven zetten zoals in een huisbezoek, waar dat verantwoord kan. Om met de collega's onderling na te denken over hoe we zo betekenisvol mogelijk kunnen zijn, en vooral om de doelgroepen die dit het hardst nodig hebben goed te kunnen bereiken. Afgelopen maandag mocht ik een dik compliment in ontvangst nemen van onze Raad van Toezicht. Ze waren lovend over onze betrokkenheid, flexibiliteit die we aan de dag leggen, de sociale basis die we in coronatijd weten te versterken, en de positieve publiciteit die het oplevert. Die complimenten geef ik hierbij graag aan al onze medewerkers en vrijwilligers door. Bedankt, en hou vol!

categorieën: Algemeen, Organisatie

3 reacties

Heefer
Heefer
22 juli 2020, 16:32

Hallo,
Waar kunnen we de mondkapjes ophalen?
Groetjes Clancy

evelienmijland
evelienmijland
22 juli 2020, 22:43

hoe kunnen wij aan de mondkapjes komen ?

Jack rombouts
Jack rombouts
30 juli 2020, 17:35

Waar kan ik de mondkapjes ophalen

Plaats een reactie

Naam
E-mail
Reactie