Blog van Gon Een kijkje in de organisatie ‹ terug naar overzicht

Golf van compassie

26 maart 2020

Opbeurende berichten, nieuwe onzekerheid en voortgang van ons werk 

Vandaag ontving een van onze managers een appje van de dorpsondersteuner: “Ik word net gebeld door een alleenstaande mevrouw. Haar eerste zin was: ‘Ik heb de brief van de gemeente gekregen en ik heb je nu nog niet nodig. Maar ik ben zooooo blij dat je bestaat. En als ik je nodig heb dan bel ik je.’ Fijn hé?” 

Een andere manager schrijft: “Wat een mooie energie komt er los in de wijkteams.” Mooi om te zien hoe -juist nu- de uitwisseling van kennis en handelingsrepertoire van sociaal werkers, jongerenwerkers, (school) maatschappelijk werkers, in combinatie met MEE+- expertise én de kennis vanuit wijk-GGD’ers en jeugdverpleegkundigen samen tot een robuuste aanpak van deze coronacrisis leidt. En hoe we daarin dankbaar en in de volle breedte samenwerken met de gemeenschap. 

Vandaag ook een dankbrief van burgemeester Theo Weterings van Tilburg. Kortom, er gaat een golf van betrokkenheid en compassie, maar ook van samenwerkingsbereidheid, door de samenleving en meer in het bijzonder door onze organisatie. 

Nieuwe maatregelen: nog strikter zijn! 

Maandag 23 maart kondigde het Kabinet nieuwe maatregelen af. Sinds dat moment zijn we in afwachting hoe die maatregelen bij ons in de regio’s Zuid-Holland en Noord-Brabant uitpakken. Maar daar hebben we nog geen concreet antwoord op gekregen. Daarom zorgen wij er vooral voor dat we – nog strikter dan voorheen – de veiligheidsnormen in acht blijven nemen. Die 1,5 meter afstand, het handen wassen, het niet-erop-uit-gaan bij een lichte verkoudheid, het thuiswerken waar mogelijk. Maar we het roept nieuwe vragen op, ook vanuit eigen medewerkers. 

Mogen we in een (gesloten) wijkcentrum klussen, schoonmaken, onderhoudswerkzaamheden verrichten? Mogen we vrijwilligers inzetten om boodschappen te brengen naar zieke mensen thuis? Moeten jongerenwerkers afstappen op groepjes rondhangende jongeren en hen sommeren weg te gaan in plaats van in gesprek gaan? 

In zijn algemeenheid geldt: we kunnen niet met dezelfde ‘onbevangenheid’ werken als voorheen, op mensen afstappen, dingen doen die we van nature graag doen als we contact maken. Met deze nieuwe realiteit zijn we al een week of wat bekend. Maar wat de aanscherpingen van regering en RIVM exact voor alle diensten gaan betekenen, dat moeten we nu even afwachten.  

Ondertussen blijven we present en betrokken, ook op afstand.  

Gon Mevis 
Directeur/bestuurder ContourdeTwern 


categorieën:

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Naam
E-mail
Reactie