Blog van Gon Een kijkje in de organisatie ‹ terug naar overzicht

“Er is genoeg vitaliteit”

27 januari 2015

"ContourdeTwern ziet zichzelf als het frame van de samenleving. Er wordt veel gesproken over de ‘participatiesamenleving’. Dat roept de vraag op: ‘Wat wordt er van mij verwacht?’ We moeten een balans zoeken tussen kwetsbaarheid, afhankelijkheid enerzijds en eigen kracht en talent anderzijds. Teveel nadruk op eigen kracht kan averechts werken. Als je als mantelzorger al overbelast bent, zit je niet te wachten op een aansporing actief te worden. Sommige bezuinigingen in de zorg kunnen bovendien hard aankomen. Aan de andere kant moet je mensen niet te snel zien als zielig. ContourdeTwern kiest voor een positieve insteek: mensen motiveren om aan de slag te gaan en mee te doen, maar wel met zorg voor ieders kwetsbaarheid.”

Iets doen voor een ander
"De participatiesamenleving vraagt erom dat we met z’n allen bereid zijn om iets te doen voor een ander. Dat we oog krijgen voor die eenzame mevrouw op drie hoog achter, die misschien al heel blij is als iemand af en toe langskomt. Daarom is het ook belangrijk dat we goed om ons heen kijken en hulp durven vragen. Schroom niet, meld je bij ons aan: ik zoek een maatje!”

Ondersteunen
"ContourdeTwern is sterk in netwerken, weet van wijken, heeft hart voor vrijwilligers en stimuleert zelfredzaamheid. Dit zijn onze kernwaarden, we vertalen die in concrete diensten en activiteiten. In 2014 viel onder andere de nieuwe Ruilwinkel Zuid op, in de Tilburgse wijk Korvel. Een prachtig initiatief van mensen in die wijk, waarbij wij als ContourdeTwern alleen ondersteunen met bijvoorbeeld de administratie of de inzet van vrijwilligers.”

Er is genoeg vitaliteit
"Afgelopen jaar bruiste ons werkgebied van de initiatieven. Dit stemt mij hoopvol. De samenleving staat er naar mijn mening best goed voor. Daarom kijken we met vertrouwen naar 2015. Er is genoeg vitaliteit om ook de nieuwe WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vorm te geven.”

categorieën: Organisatie

2 reacties

Martine Dekkers van Beurden
Martine Dekkers van Beurden
08 maart 2015, 9:55

Met veel belangstelling volg ik de ontwikkelingen binnen de organisatie, we zijn goed op weg met en voor elkaar, ga zo door! Ik stond afgelopen week op de trein naar Delft te wachten op het station in Tilburg en zie dan vol trots de naam contourdetwern op het prachtige gebouw prijken! Ik voel me er thuis, Martine

Joshy Ansems
Joshy Ansems
30 april 2019, 13:37

Hallo,
Ik ben een alleenstaande vouw van 56 jaar. Ik ben echt alleen en zoek een maatje. Een maatje om mee te praten of erop uit te gaan. Ik kan niet al te veel lopen maar heb wel een scootermobiel. Ik zou het erg fijn vinden als er ook voor mij een maatje is.
Met vriendelijke groeten,
Joshy Ansems
0654360420

Plaats een reactie

Naam
E-mail
Reactie