Actueel Hulp tijdens corona

Nooit alleen. Juist tijdens de corona-maatregelen.

Als organisatie doen we het nooit alleen. En u weet: u staat er ook in deze tijden nooit alleen voor. Samen met vele medewerkers en vrijwilligers zijn we er voor u, juist in deze bijzondere tijden. Wij doen wat nodig is om iedereen te helpen en zijn er, op afstand of (digitaal) dichtbij.  

  • Telefonisch AdviesPunt voor hulp en grote of kleine vragen:  

Het AdviesPunt is in deze hectische tijd het centrale meldpunt waar we u gratis en veilig helpen met alle grote en kleine vragen. Heeft u al een contactpersoon? Neem dan daar contact mee op, dat kan ook via het AdviesPunt. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van alle regionale contactgegevens.

Belt u ons? Dan bekijken we samen wat er aan de hand is, wat u nodig heeft en wie daarbij het beste kan helpen. Het AdviesPunt is telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via: 013 549 86 46 en via e-mail: adviespunt@contourdetwern.nl   

  • Praktische hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij praktische zaken? Zoals maaltijdbezorging of bij het doen van een boodschap, medicijnen halen, of zoekt u iemand die de hond uit kan laten? Wij brengen u in contact met iemand die je kan helpen. Ook zijn we er voor mantelzorgers of mensen die mantelzorg krijgen.  

  • Digitale ontmoeting en ontspanning  

Wij helpen u ook in deze tijden op weg met ontspanning vanuit huis (bijvoorbeeld voor beweging, spelletjes en activiteiten) via onze social kanalen. Ook brengen wij u in contact met anderen. Samen zoeken we naar een manier die werkt: (digitaal) één op één of in een groepje, in een telefooncirkel of via beeldbellen.  

  • Digitale presentie (Op afstand dichtbij)  

Wij zijn altijd in de buurt. Ook wanneer we geen direct contact kunnen hebben, zijn wij graag dichtbij en benaderbaar. U kunt nog steeds terecht bij uw vertrouwde gezicht in de buurt. We zijn telefonisch bereikbaar en zoeken actief contact om te horen hoe het met u gaat en of we iets voor u kunnen betekenen.  

  • Formulieren en Geldzaken   

Door de maatregelen kan het gebeuren dat uw werk - en daarmee ook uw inkomen - is weggevallen of dat er ineens extra formulieren ingevuld moeten worden. Samen met Humanitas helpen we u graag op afstand. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van inkomensondersteuning, het regelen van praktische hulp of het opvragen van het juiste formulier. Maar ook bij een aanvraag voor de voedselbank of als u als ZZP’er vragen heeft over de extra financiële maatregelen die er nu vanuit de overheid zijn. Als het nodig is, verwijzen we u altijd door naar het juiste kanaal.

  • Vrijwilligersknooppunt  

In tijden van nood is het fantastisch om te zien dat heel veel mensen bereid zijn om iets voor een ander te doen. Veel initiatieven lukt dat op eigen kracht, indien nodig, begeleiden en ondersteunen wij om ideeën (mede) te organiseren en realiseren. Voor hulp bij een initiatief of voor aanmelden als vrijwilliger kunt u terecht bij www.vrijwilligerstilburg.nl    

OVERZICHT ADVIESPUNTEN
Centraal Adviespunt ContourdeTwern, Tilburg 013 549 86 46
adviespunt@contourdetwern.nl
Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen 088 605 0 605
Contact@dorpsteamalphenchaam.nl
Contact@dorpsteambaarlenassau.nl
Contact@dorpsteamgilzerijen.nl
Boxtel/Haaren 0411 655 899
infoboxtel@contourdetwern.nl
Dongen | ContourdeTwern Dongen, Jongerencentrum De Poort 06 121 860 50 en 06 238 614 13
infodongen@contourdetwern.nl
Dordrecht | Inzet078! 078-2063002
info@inzet078.nl
Krimpen aan de IJssel | Krimpen Wijzer 0181 517 590
info@krimpenwijzer.nl
Hilvarenbeek 013 549 86 46
adviespunt@contourdetwern.nl
Oisterwijk, Moergestel, Heukelom | ContourdeTwern Oisterwijk 013 528 40 80
info.oisterwijk@contourdetwern.nl
Goirle 013 534 91 91
infogoirle@contourdetwern.nl
Waalwijk | ContourdeTwern Waalwijk 0416 760 160
infowaalwijk@contourdetwern.nl
Heusden | Aanmeldpunt Bijeen 073 782 01 78
info@bijeenheusden.nl
Loon op Zand 0416 280 280
infoloonopzand@contourdetwern.nl