Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Alzheimer Café gesloten

08 oktober 2020

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. In de maanden okt., nov. en dec. is het Alzheimer Café gesloten. Corona breekt wet. Het valt onder ‘zorg goed voor jezelf en je naasten’ zoals de premier zegt. We kunnen de huidige situatie niet aanpassen. Wel een beetje aangenamer maken door aandacht te geven. In de bijlage vind je tips over omgaan met mensen met dementie en mantelzorgers tijdens de corona-uitbraak.
Lees verder

Beweegaanbod gebundeld in gids

07 oktober 2020

John van den Hoven, wethouder sport van Gemeente Waalwijk overhandigde het eerste exemplaar van de GO Fit beweeggids aan mevrouw Smolders, die even daarvoor samen met buurtgenoten deelnam aan een les cognitieve fitness. De beweeggids bundelt al het sport- en beweegaanbod in gemeente Waalwijk dat zich richt op senioren.


Lees verder

Oranje Fonds in Loon op Zand

02 oktober 2020

Het Oranje Fonds steunt ‘Loonopzandvoorelkaar’ met een bijdrage van 20.000 EUR aan het vrijwilligersplatform.


Lees verder

Sport en bewegen in gemeenten

02 oktober 2020

Sule Kaplan, sociaal werker bij ContourdeTwern spreekt over “sport en bewegen in gemeenten” tijdens een online bijeenkomst van Movisie. Dit is een leerbijeenkomst met het thema: Sport en bewegen helpen problemen voorkomen, maar hoe organiseren we het effectief?
Lees verder

Een bank vol vrienden

25 september 2020

Bij de Vriendschapsbank kunnen 50-plussers meer contacten op doen door groepsactiviteiten, zoals samen wandelen, fietsen of een terrasje pikken. Of meedoen aan een film-, lees- of museum- en theatergroep. Veel van hen zijn in de loop der jaren het contact met hun vrienden verloren door echtscheiding, verhuizing of door de drukte van alledag. De Vriendschapsbank biedt een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen.
Lees verder