Hoofd-/eindredacteur (18 uur per week) terug naar vacatures personeel

Functie Hoofd-/eindredacteur (18 uur per week)
Werkgebied Servicebureau
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Opleidingsniveau HBO
Duur Tijdelijk
Dienstverband Parttime
Contactpersoon Carlijn Bastiaans
Telefoonnummer +31 135839999

ContourdeTwern is een organisatie met een maatschappelijke missie. Wij staan voor een samenleving waarin mensen voor zichzelf en voor elkaar zorgen. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vraagstukken. Met kennis, middelen, bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Wij doen dit nooit alleen en als het aan ons ligt, staat niemand er ooit alleen voor.

Bij de afdeling Communicatie & Marketing (C&M) zoeken wij op korte termijn een gedreven, energieke hoofd-/eindredacteur voor magazine De Draad.  Je hebt een voortrekkersrol bij de doorontwikkeling van het blad, coördineert de totstandkoming en levert ook zelf een actieve bijdrage aan de content. Op termijn ligt er mogelijk ook een regierol in de corporate content van ContourdeTwern. 

De afdeling

De afdeling Communicatie & Marketing maakt deel uit van het servicebureau van ContourdeTwern. Het servicebureau zet zich in als partner van de lokale teams om samen de opgaven in de wijken en dorpen te realiseren. De afdeling bestaat uit een accountteam, een redactieteam en een aantal ondersteunende medewerkers. In deze functie ben je onderdeel van het redactieteam. 

Het werk

Magazine De Draad is een onafhankelijk journalistiek blad voor Tilburgers over zelf- en samenredzaamheid. Het biedt een podium en platform aan inspirerende mensen, initiatieven en organisaties. De Draad wordt uitgegeven door Stichting De Draad, en gemaakt door het redactieteam van ContourdeTwern, in samenspraak met verschillende maatschappelijk instellingen (participanten). De Draad verschijnt vijf keer per jaar in een oplage van 37.500 en wordt aan huis bezorgd bij alle inwoners van 60 jaar en ouder in Udenhout, Berkel-Enschot en Tilburg.

Als hoofd-/eindredacteur heb je o.a. de volgende taken:

 • Je vormt samen met een vaste redacteur, en ondersteund door een aantal vrijwillige redacteuren, het redactieteam van De Draad.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor vorm, inhoud en exploitatie van De Draad en coördineert de totstandkoming.
 • Je bepaalt de werkverdeling en zet de schrijfopdrachten uit bij de verschillende redacteuren.
 • Je redigeert de aangeleverde teksten, herschrijft passages en controleert of de tekst aansluit bij de doelgroep.
 • Je ziet erop toe dat de redactie de regels, zoals die zijn neergelegd in het redactiestatuut, naleeft.
 • Je bent er verantwoordelijk voor dat er voldoende gekwalificeerde (vrijwillige) redacteuren zijn die artikelen in opdracht kunnen schrijven.
 • Je bewaakt voortgang, budget en deadlines.
 • In samenspraak met het bestuur van Stichting De Draad zet je het beleid uit en geef je vorm aan de doorontwikkeling van magazine De Draad.
 • Je bent de verbinding tussen de redactie, het bestuur van De Draad en de participanten, die vertegenwoordigd zijn in de redactieraad.
 • Tot slot schrijf je ook zelf artikelen voor De Draad en combineer je je functie als hoofd-/eindredacteur dus met die van redacteur.

In de contentregierol, die mogelijk op een later moment aan de functie wordt toegevoegd, heb je daarnaast de volgende taken:

 • Je geeft mee vorm aan de corporate contentstrategie van ContourdeTwern en zorgt dat deze wordt uitgevoerd.
 • Je stelt de corporate contentkalender op en bewaakt de uitvoering.
 • Je vertaalt de thema’s uit de contentstrategie naar contentopdrachten en zet deze uit.
 • Je gaat actief op zoek naar verhalen op lokaal niveau die mee invulling kunnen geven aan de corporate contentstrategie.
 • Je publiceert content via diverse kanalen, zowel on- als offline, of laat deze publiceren. 

Functie-eisen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, een relevante opleiding in journalistiek of communicatie, en minimaal vijf jaar relevante werkervaring. 
 • Je hebt een scherpe pen, een neus voor foutloos Nederlands en bent in staat input om te zetten naar prettig leesbare berichten voor verschillende doelgroepen. 
 • Je hebt ervaring met storytelling. Je wordt enthousiast van mooie verhalen en kunt die zodanig (laten) brengen dat ze ook echt impact hebben op de lezer.
 • Je hebt kennis van online en offline media en de specifieke contenteisen die deze met zich meebrengen.
 • Je hebt ervaring in het coördineren van redactiewerkzaamheden en bij voorkeur ook in het maken van bladen.
 • Je bent energiek, vrolijk, laat je niet gemakkelijk uit het veld slaan, en houdt ervan om de handen flink uit de mouwen te steken. 
 • Je bent creatief, innovatief, kunt snel schakelen en goed samenwerken en hebt en houdt overzicht, ook in drukke tijden.  
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de doelgroep van magazine De Draad. 

Bijzonderheden

Het betreft een functie voor de duur van een jaar en in eerste instantie voor 18 uur per week. De afdeling Communicatie & Marketing is zich aan het heroriënteren op haar rol en positie binnen de organisatie. De mogelijkheid bestaat dat de functie van hoofd-/eindredacteur van De Draad op termijn wordt verbreed en uitgebreid, zowel inhoudelijk als in uren. We hebben daarom de voorkeur voor een kandidaat die flexibel is in het aantal uren.

Wanneer we jou aannemen, vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor te leggen. Deze mag niet ouder zijn dan vijf jaar. 

Salaris

De functie valt in salarisschaal 8 van de CAO Sociaal werk. Het bruto maandsalaris dat daarbij hoort is bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.544,= en maximaal € 3.624,=. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Carlijn Bastiaans, accountmedewerker Communicatie & Marketing, via carlijnbastiaans@contourdetwern.nl of 013 583 99 99. 

Solliciteren

Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor deze functie? Dan willen we je graag ontmoeten. Stuur ons uiterlijk 21 juli a.s. je motivatie en CV via onderstaande button.

De kennismakingsgesprekken worden gepland in week 30 of 31. Als dit, vanwege je vakantieplannen, een bezwaar oplevert, vermeld dit dan in je brief.