Maatschappelijk activeringswerker De Vonk (8 uur per week) terug naar vacatures personeel

Functie Maatschappelijk activeringswerker De Vonk (8 uur per week)
Werkgebied Tilburg (Servicebureau)
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Opleidingsniveau HBO
Duur Tijdelijk
Dienstverband Parttime
Contactpersoon Karin van Leeuwen
Telefoonnummer +31 134647600

De Vonk

De Vonk is een expertisecentrum dat zich onderscheidt op vier kerntaken: het verzorgen van maatschappelijk activeringswerk, het functioneren als kenniscentrum op het gebied van armoede en sociale uitsluiting, het optreden als onafhankelijke ketenpartner en het opzetten en uitvoeren van projecten. 

Het centrum wil de focus leggen op kwetsbare mensen in onze samenleving en hen permanent zichtbaar maken. Hiervoor gaat het op zoek naar vrijwilligers en beroepskrachten die zich willen buigen over sociale vraagstukken. En die stil willen staan bij ontwikkelingen in de samenleving die leiden tot sociale uitsluiting, armoede en stremming van de ontwikkeling van hen die kwetsbaar zijn. Middels gesprekken wil het centrum onderzoeken welke perspectieven er zijn voor medeburgers in armoede om een zo waardevol, sociaal, geïnspireerd en financieel duurzaam leven te leiden. 

Het werk van De Vonk is erop gericht individuele personen te ondersteunen. Door het creëren van bewustwording en door ‘omdenken’ te bevorderen binnen maatschappelijke structuren die sociale uitsluiting, armoede en onrecht in de hand werken. 

ContourdeTwern

De Vonk maakt onderdeel uit van ContourdeTwern. ContourdeTwern staat voor een zelfredzame en sociale samenleving. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Dat doen we met al onze kennis en middelen, maar vooral met bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Dat vatten we samen in het motto: Nooit alleen.  

Voor De Vonk zijn wij per direct op zoek naar een maatschappelijk activeringswerker (m/v). 

Jouw taken  

 • Het acquireren van opdrachten (trainingen, lezingen en workshops).
 • Het geven van trainingen (met name Armoede onder de Loep).
 • Het verder ontwikkelen van het trainingsmateriaal van, met name, Armoede onder de Loep en SchuldenVrijMaatje.
 • Inzet bij de coördinatie van alle genoemde kerntaken.
 • Het verder ontwikkelen van het SchuldenVrijMaatje-project en andere projecten.
 • Het geven van lezingen en workshops over armoede en sociale uitsluiting. 

Meer informatie over de taken van De Vonk is te vinden op de website www.stichtingdevonk.nl

Jij

 • Hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Kunt acquireren en opdrachten binnenhalen.
 • Hebt kennis van armoede, schulden en bestaansonzekerheid in Nederland; de feiten,

      de problemen en beleving.

 • Spreekt de taal van mensen die in armoede leven en van beleidsfunctionarissen van gemeenten.
 • Vindt aansluiting bij medewerkers in het onderwijs, de zorg, hulpverlening, sociaal werk  en bewindvoering.
 • Hebt ruime ervaring in het geven van trainingen.
 • Bent in staat om leer- en spelmateriaal te ontwikkelen.
 • Hebt ervaring met projectmatig werken. 

Jouw competenties

Je bent proactief, creatief, verbindend en empathisch. Je beschikt over uitstekende sociale en didactische vaardigheden en bent innovatief. Daarnaast heb je een kritische geest met constructieve, verbindende communicatie en kun je goed coachen en samenwerken. 

Bijzonderheden

Je bent flexibel inzetbaar, soms ook in de avonden en op zaterdagen. 

Wij bieden jou een uitdagende, zelfstandige functie met ruimte voor eigen initiatief. ContourdeTwern kent uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en er zijn volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. 

Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie voor de periode van één jaar. Het is de intentie om de aanstelling –bij ongewijzigde omstandigheden en gebleken geschiktheid- daarna voort te zetten. Wanneer we jou aannemen, vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. Deze mag niet ouder dan vijf jaar zijn. 

ContourdeTwern is door haar medewerkers beloond met het Beste Werkgevers-keurmerk 2018-2019. Daar zijn we enorm trots op! Organisaties met dit keurmerk worden door hun medewerkers namelijk hoger beoordeeld op goed werkgeverschap dan hun branchegenoten. Je komt dus bij een goede werkgever terecht. 

Ingangsdatum
Zo spoedig mogelijk.

Salaris

De functie valt in salarisschaal 9. Het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband is minimaal € 2.705,- en maximaal €3.988,-. Dit is conform de cao Sociaal Werk. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Karin van Leeuwen, bereikbaar via telefoonnummer 013 464 76 00. 

Solliciteren

Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor deze functie? Dan horen we graag van jou! Reageer vóór 28 mei 2019 via onderstaande mogelijkheid. De sollicitatiegesprekken vinden dinsdag 11 juni plaats.