Ervaren jongerenwerker (28 uur per week) terug naar vacatures personeel

Functie Ervaren jongerenwerker (28 uur per week)
Werkgebied Dordrecht
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Functie jongerenwerker
Opleidingsniveau HBO
Duur Tijdelijk
Dienstverband Parttime
Contactpersoon Peter Snoeren
Mobiel nummer +31 622761365

ContourdeTwern is een organisatie met een maatschappelijke missie. We vinden dat ieder mens meetelt en de kans moet krijgen mee te doen. Dat vatten we samen in het motto: iedereen telt mee, iedereen doet mee

R-Newt is het jongerenwerk van ContourdeTwern. R-Newt helpt talenten ontwikkelen, is actief en aanwezig in de wereld van jongeren en kinderen en pakt problemen preventief aan. Zo helpen we mee aan meer veiligheid op straat. Voor R-Newt Dordrecht zoeken wij een ervaren jongerenwerker, voor 28 uur per week. 

Het werk

Present werken is onze core business: dáár zijn waar de jongere is en echt, oprecht contact maken. Vanuit jouw presentie pik je signalen van jongeren op en zorg je voor een passend parallel traject in samenspraak met het netwerk rondom jeugd en jongeren in Dordrecht. Ook motiveer en ondersteun je jongeren vanuit hun eigen kracht. Wij geloven dat iedere jongere de ambitie heeft om iets van het leven te willen maken, maar erkennen ook dat er soms grote blokkades zijn om dat te bereiken. We gaan met de jongere actief aan de slag vanuit een talentgerichte aanpak. Het accent van deze functie ligt op ambulant werken.  

Functie-eisen 

  • Je hebt hbo-werk- en denkniveau. Een (afgeronde) relevante opleiding is een pre.
  • Je weet jongeren te vinden en vindt makkelijk aansluiting bij jongeren en hun interculturele leefwereld.
  • Je bent in staat om zowel op individueel (coachend) als groepsniveau met jongeren te werken.
  • Je bent in staat te werken in een gebied met complexe, problematieken.
  • Je kent de straatcultuur en kunt deze analyseren.
  • Jij bent in staat om methodisch en planmatig te werken en speelt in op maatschappelijke ontwikkelingen.
  • Je kunt goed samenwerken, zowel met collega’s als samenwerkingspartners.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden.
  • Je bent flexibel inzetbaar.
  • Je bent omgevingsbewust, creatief en vindingrijk. 

Bijzonderheden

Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie voor de duur van één jaar. Verlenging is mogelijk bij gebleken geschiktheid en indien er voldoende vacatureruimte is. Werktijden worden in overleg afgestemd, waarbij je rekening moet houden met onregelmatige werktijden (’s avonds, in het weekend en tijdens schoolvakanties). De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 of 20 december, in Dordrecht. Wanneer we jou aannemen, vragen we je om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor te leggen. Deze mag niet ouder dan vijf jaar zijn. 

ContourdeTwern is door haar medewerkers beloond met het Beste Werkgevers-keurmerk. Daar zijn we enorm trots op! Organisaties met dit keurmerk worden door hun medewerkers namelijk hoger beoordeeld op goed werkgeverschap dan hun branchegenoten. Je komt dus bij een goede werkgever terecht. 

Wij bieden jou een uitdagende, zelfstandige functie met ruimte voor eigen initiatief. ContourdeTwern kent uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en er zijn volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. 

Ingangsdatum
Zo snel mogelijk.

Salaris

De functie valt in salarisschaal 7. Het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband is minimaal € 2346,- en maximaal € 3277,-. Dit is conform de cao Sociaal Werk. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Peter Snoeren, coördinator R-Newt Dordrecht, via 06 227 61 365. 

Solliciteren

Enthousiast geworden? Denk je dat jij de ideale kandidaat bent voor deze functie? Dan willen we je graag ontmoeten. Reageer vóór 14 december via onderstaande button.