Vrijwilligerswerk Algemene informatie

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk dat je doet bij een maatschappelijke organisatie, een organisatie die niet commercieel is. Dat zijn stichtingen, verenigingen, buurtinitiatieven en instellingen. Je levert als vrijwilliger een bijdrage aan een maatschappelijk doel dat jij belangrijk vindt.

Vrijwilligers zijn er in alle sectoren van de samenleving. Het werk zelf is erg divers: van het bieden van administratieve ondersteuning tot het bezorgen van maaltijden; van het assisteren bij een peuterspeelzaal tot het uitvoeren van barwerkzaamheden in een buurthuis. Werken in een tuin, bestuurswerk, begeleiden van een scoutinggroep, opbouwen van een tentoonstelling enz. Honderden grote en kleine taken en klussen vallen onder vrijwilligerswerk. Voor iedereen is er passend en interessant vrijwilligerswerk. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan ongeacht zijn werk en opleiding als vrijwilliger aan de slag. Jij dus ook!

 

Aan de slag als vrijwilliger

We hebben een aantal mensen gevraagd waarom zij vrijwilligerswerk doen. Wat vinden zij er leuk aan? Wat doen ze precies? En ook belangrijk, wat hebben ze er zelf aan? Want we vragen niet alleen jouw hulp. Lees hier de ervaringen van vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk heeft je veel te bieden. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. Natuurlijk telt ook de (werk)ervaring. En het vrijwilligerswerk geeft je ook de mogelijkheid om je, naast je dagelijkse leven, op andere gebieden te ontwikkelen. Op gebieden die je interesse hebben. Die je voldoening geven. Die je inspireren. Je bewijst dus ook jezelf een dienst door vrijwilligerswerk te doen! Er zijn genoeg mensen zoals jij. Iedereen wil toch wel iets doen? De vraag is alleen wat? Voor wie? En waar?

Wil je meer weten, bel (013 583 99 99) of mail ons dan. Of wil je je meteen aanmelden? Dat kan ook.