Vacatures bij ContourdeTwern Kom je bij ons werken als vrijwilliger?

wat zoek je?

welke doelgroep?

waar zoek je?

Draag jij eraan bij dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen?

Alphen | Chaam, Baarle-Nassau, Berkel-Enschot | Udenhout, Boxtel, Dongen, Dordrecht, Gilze-Rijen, Goirle l Riel, Haaren, Halderberge, Heusden, Hilvarenbeek, Krimpen aan den IJssel, Loon op Zand, Oisterwijk | Moergestel, Tilburg, Tilburg 3 West, Tilburg Noord, Tilburg Oud Noord, Tilburg Reeshof, Tilburg Zuid, Tilburg, centraal bureau, Waalwijk

Mensen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De laatste jaren is er veel ontwikkeld op het gebied van technologische hulpmiddelen om hen daarbij te ondersteunen. In de praktijk blijkt dat veel van deze middelen niet worden gebruikt. De afstand tussen de techniek en de gebruiker is te groot. Ook blijkt uit onderzoek dat er bij mantelzorgers veel vraag is naar menselijk advies over deze producten. ContourdeTwern heeft een technokoffer aangeschaft die (informatie over) technologische hulpmiddelen voor kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en zorgprofessionals bevat. Deze worden tijdens voorlichtingsbijeenkomsten gepresenteerd.

Lees verder

Weet jij nog hoe het voelde om voorgelezen te worden?

R-Newt Tilburg

Weet jij nog hoe het voelde om voorgelezen te worden? Dan weet je wat je mist als dit door omstandigheden niet lukt, een ouder die zelf de taal niet beheerst, zelf opgegroeid is zonder voorlezen. Voor deze gezinnen kun jij het maatje worden die het enthousiasme van lezen kunt aanwakkeren. Gedurende 20 weken neem je kinderen en ouders mee  in de wereld van de taal. In de bibliotheek, met (megagrote) boeken, met spelletjes, overal is iets met taal te doen. Mensen die zelf voorgelezen zijn geven dit meestal door aan de volgende generatie. Geef jij het stokje door?

Lees verder

Ben jij ervaringsdeskundig als het over opvoeden gaat?

Tilburg

Ben jij ervaringsdeskundig als het over opvoeden gaat? Misschien kun jij dan een andere opvoeder tips en tops geven en samen zoeken naar wat werkt en wat niet voor deze opvoeder. Het Home-Start-gezin (met kinderen tot 14 jaar) waar je komt zal je hartelijk ontvangen, vaak staat de koffie al klaar. Het kost je slechts een dagdeel per week en kunt er veel voldoening uit halen.

Lees verder

Voel jij je jong genoeg om op ontdekkingstocht door Tilburg te gaan?

R-Newt Tilburg

Voel jij je jong genoeg om op ontdekkingstocht door Tilburg te gaan? Word dan coach bij R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern. De tijdsinvestering is een halve dag per week gedurende een jaar. We stellen je voor aan een jongere (tussen 7-18 jaar) die bij ons om een maatje gevraagd heeft. Bij een goede klik maak je samen afspraken wat je gaat doen en wanneer. Elke week kan anders zijn afhankelijk van jullie!

Lees verder

Wilt u minder mobiele 'buren' vervoeren met uw eigen auto?

In overleg In overleg, Tilburg

 Heeft u een eigen auto? En heeft u tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor het project hebben we een pool met chauffeurs nodig die dit project kunnen gaan uitvoeren.

Lees verder