Spring naar content
Bel ons adviespunt:
(013) 549 86 46

Informatie over de energietoeslag 

De energietoeslag is er vanaf 2022. Mensen met een laag inkomen krijgen geld. Zo kunnen ze hun energierekening makkelijker betalen. Mensen met een laag inkomen krijgen eerst 800 euro. En daarna nog 500 euro. Samen dus 1.300 euro. Het is een regeling van de landelijke overheid. Die geldt in heel Nederland.

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Initiatieven tegen (energie)armoede per gemeente

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt tijdens het Financieel Café binnenlopen voor hulp bij het aanvragen van bijvoorbeeld de energietoeslag. Maar ook voor informatie en advies over regelingen, diensten en hulpmiddelen waar je gebruik van kunt maken. Uiteraard kun je er ook terecht voor tips om energie te besparen. Klik hier voor meer informatie.

Energiecoaches komen bij je langs. Vraag een gesprek aan! Energie Dongen helpt je energiekosten te besparen. Klik hier voor meer informatie.

Ben je het overzicht kwijt wat je elke maand aan inkomsten heeft en wat je elke maand moet betalen? Pieker je over geld of brieven waar je zich geen raad mee weet? Lukt het je niet om via de computer je zaken te regelen? Moet je een formulier invullen en kom je er niet uit?
Het Financieel Hulphuis biedt je in diverse wijken van Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gratis hulp tijdens de spreekuren. Klik hier voor meer informatie.

De prijs van energie is hoog. Voor veel mensen wordt het daarom moeilijker om de energierekening te betalen. In Dordrecht kun je de hulp inschakelen van de Energiehulp. Ga naar Energiehulp Dordrecht.

De Stichting Samen Dordt heeft in samenwerking met SUN Drechtsteden het Energiefonds Dordt opgericht. Een initiatief om te zorgen dat geen enkele Dordtenaar door de energie crisis in de kou komt te zitten.  Ga naar Energiefonds – Samen Dordt

Onze energiecoaches helpen graag bij het besparen op energie en het verhogen van het comfort in jouw woning. Ga naar Drechtse Stromen

In een Budgetcafé kunnen inwoners terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. Klik hier voor meer informatie.

De gemeente deelt energieadvies voor inwoners met een laag inkomen. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt ook altijd contact opnemen met het Dorpsteam Goirle wanneer je zorgen hebt over de (energie)rekeningen. Kijk op www.dorpsteamgoirle.nl, bel ons op 013 53 48 989 (Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur) of mail naar: contact@dorpsteamgoirle.nl.

Een gratis Heusdenpas voor inwoners van Heusden die het niet zo breed hebben. Met deze pas maak je gebruik van verschillende kortingen en een budget van 150 EUR per jaar: Klik hier voor meer informatie 

Klusvrijwilligers van ZorgsSaam Heusden komen voor een kleine vergoeding langs voor duurzame klusjes. Klik hier voor meer informatie 

Wil je een lagere energierekening en meer wooncomfort? Aan de slag met energiebesparende maatregelen in uw woning? Vragen over isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp? Kijk dan eens rond op het energieloket. Klik hier voor meer informatie

Bijeen wil bewoners ook in tijden van energiearmoede en torenhoge inflatie graag een warme plek bieden. Daarom is buurthuis de Mand een aantal zondagen in de maanden december, januari en februari van 10.00 uur tot 18.00 geopend. Klik hier voor meer informatie

Bijeen helpt je bij geldzorgen. We kijken mee als het gaat om een aanvulling op je inkomen, hoe je kunt besparen en weten over lokale initiatieven die je kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie

Het Energiehuis Hilvarenbeek helpt je om energie besparen en te verduurzamen.

Een groeiende groep Krimpenaren heeft moeite met het betalen van hun energierekening. Stijgende prijzen kunnen voor bewoners met weinig financiële ruimte snel tot (extra) armoede leiden. Daarom komt het college met een actieplan tegen energiearmoede.

Vooral lagere inkomens, maar ook middeninkomens merken de hoge energiekosten direct in hun portemonnee. Goed om te weten dat de overheid je in veel situaties kan ondersteunen. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Gemeente Tilburg

Maatregelen en ondersteuning bij een laag inkomen Ga naar Gemeente Tilburg 

Wil jij weten hoe je zelf energie kunt besparen? Op deze pagina vind je informatie die te maken heeft met energie bespaartips, energieadvies aan huis, energietoeslag en het prijsplafond. Energie besparen en betalen – Wegwijzer Werk en Inkomen (werkeninkomentilburg.nl)

Informatie over energietoeslag, uitkering en bijzondere bijstand. Ga naar Gemeente Tilburg 

T-Helpt is een website van de gemeente waarop alle hulp en activiteiten staan waarvoor geen indicatie of verwijzing nodig is. Ga naar T-Helpt   

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Ga naar Gemeente Tilburg

De regelingen op het gebied van energie en duurzaamheid op een rijtje. Ga naar Duurzamer Tilburg
Wil je meer weten over activiteiten in jouw buurt? Ga dan naar ‘aan de slag’ en klik dan op ‘buurt’.

Bij het TOF kunnen inwoners een financiele vergoeding krijgen voor hun hoge energiekosten als zij buiten de energietoeslag vallen. Ga naar St. Ondersteuningsfonds Tilburg

Hulp bij overzicht in de administratie: Ga naar Thuisadministratie 

Stichting de Klimaatklussers is een vrijwilligersorganisatie, die wil helpen bij het isoleren van oude woningen in Tilburg, vooral bij mensen, die het moeilijk kunnen betalen. Ga naar De Klimaatklussers – KlimaatKlussers

De gemeente Waalwijk wil energiearmoede zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Daarom zijn we met het project Energiemaatje gestart. Een Energiemaatje komt gratis bij je langs voor een luisterend oor, handige tips én voor het installeren van besparende maatregelen. Ga naar EnergieMaatje Waalwijk

Wil je een lagere energierekening en meer wooncomfort? Aan de slag met energiebesparende maatregelen in uw woning? Vragen over isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp? Kijk dan eens rond op het energieloket. Klik hier voor meer informatie.

Hulp bij overzicht in de administratie. Ga naar Thuisadministratie Waalwijk  

Met ContourdeTwern sta je nooit alleen

Hoe vraag je huurtoeslag aan? Ik heb iemand in de huishouding nodig, hoe krijg ik dat voor elkaar? Ben je het overzicht over je administratie kwijt? Heb jij een vraag en wil je hulp? Wij helpen je graag op weg.

Buurtondersteuner Sjef van der Klein | Noordhoek, Tilburg Zuid

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Buurtondersteuning | gemeente Waalwijk

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Thuisadministratie en spreekuren | Tilburg

Vrijwilligers van Thuisadministratie Tilburg bieden je een steuntje in de rug als je moeite hebt met bijhouden van je administratie.

Buurtondersteuner Amy Seferino | Staatsliedenbuurt Oost, Tilburg Zuid

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.

Buurtondersteuner Wouter Wassenaar | Tilburg Zorgvlied

De buurtondersteuner helpt mensen in de wijk bij problemen, hulpvragen of het organiseren van een activiteit in de wijk.