Tilburg Zuid Nieuws

Alzheimer Café Tilburg

22 november 2019

Wat is dementie?
Gastspreker is Elke van Drunen, psycholoog GGz Breburg

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Welke vormen van dementie zijn er? Hoe herken ik de verschijnselen? Welke gedragsveranderingen spelen er? Hoe kan ik het best omgaan met een partner, ouder, vriend of kennis met dementie?
Lees verder

De Nieuwe Stede facebook

30 oktober 2019

Een van de invullingen van het meer wijkgericht werken uit zich in de verandering van de aanpak op facebook. In het verleden waren we met ContourdeTwern in Tilburg Zuid actief onder de naam ContourdeTwern zuid west maar we zijn nu druk bezig om de facebookpagina meer wijkgericht in te richten en de naam te veranderen naar de naam van het Wijkcentrum namelijk: Wijkcentrum de Nieuwe Stede.
Mocht je ons nog niet volgen op facebook dan nodigen we je van harte uit om dat te gaan doen.
Lees verder

Thuisadministratie Jeruzalem

29 oktober 2019

Nieuw inloopspreekuur Thuisadministratie in buurthuis Jeruzalem: op woensdag in de oneven weken van 10.00 tot 11.00 uur. En kunt u niet op de woensdagochtend, dan bent u natuurlijk van harte welkom op een van de andere spreekuren van de Thuisadministratie. Kijk hiervoor op www.thuisadministratie.info of bel 013 549 86 46.
Lees verder

Winnaars Vrijwilligersprijs

29 oktober 2019

Winnaars Vrijwilligersprijs gemeente Tilburg 2019!Afgelopen vrijdag zijn bij Interpolis aan de Spoorlaan de Vrijwilligersprijzen Gemeente Tilburg 2019 uitgereikt. De titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ ging naar Faaisa Cabdi. Stichting Kindervakan-tiewerk Tilburg is uitgeroepen tot ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’. De winnaar van de ‘Jongerenvrijwilligersprijs’ was al eerder bekend, dat is Evy Ligtvoet uit Tilburg.
Lees verder

Gratis workshops senioren

20 september 2019

'Rode Kruis aan Huis', 'Erfrecht en Levenstestament', 'Voor hetzelfde Geld' en 'Schulden en Rechtwijzer'
Zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis wonen, zelfredzaam zijn en de regie in eigen hand houden: van belang voor ons allemaal en zeker voor senioren die zelfstandig thuis willen (blijven) functioneren. Zodat u zelf kunt bepalen hoe u uw leven inricht op het gebied van wonen, gezondheid en sociale contacten en dat u zichzelf kunt 'redden' en daarbij niet (geheel) afhankelijk bent van an
Lees verder