Tilburg R-Newt Jongerenwerk Nieuws

Bijzonder Sinterklaascadeau

05 december 2017

December cadeaumaand. Bij ‘Mooi zo Goed zo’ kwam wel een heel mooi aanbod binnen. Een mevrouw, ze is 80 jaar maar wil verder anoniem blijven, bood haar Peugeot 106 aan. Bouwjaar 1998 met nog maar 50.000 kilometer op de teller. De auto is net APK-gekeurd, is goudkleurig metallic en rijdt als een zonnetje.
Lees verder

13 Jonge vluchtelingen on tour

27 november 2017

Hoe is het om als jongere te moeten vluchten, in sommige gevallen zonder je ouders, en in een vreemd land je bestaan op te moeten bouwen? En wat zijn daarna je dromen, je ideeën over de toekomst? Dertien jonge vluchtelingen, allen leerlingen van het Schakel College in Tilburg, hebben hun verhalen en hun dromen opgeschreven.
Lees verder

Het verhaal van Will

20 juli 2017

Will Bruchhans is dertig jaar, werkt full time als jurist bij Rijkswaterstaat en heeft een rijk sociaal leven met zijn vriendin, vrienden en familie. Eens in de twee weken doet hij vrijwilligerswerk voor de OPSTAPbus: “Als mijn vriendin op zaterdag naar een festival gaat, ga ik een dag op pad met ouderen.”
Lees verder

Politiek advies van Switch

24 mei 2017

De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 lijken nog ver weg, maar de diverse partijen zijn al volop bezig met hun verkiezingsprogramma’s. Switch/ContourdeTwern springt daarop in met een brief aan alle Tilburgse raadspartijen. In het kader van ‘Een Wereld te Winnen’, het mondiale beleidskader van de Gemeente Tilburg, geeft Switch/ContourdeTwern een aantal suggesties voor de mondiale paragraaf.
Lees verder