Tilburg R-Newt Jongerenwerk Nieuws

ContourdeTwern klaar voor AVG

24 mei 2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De wet houdt o.a. het volgende in:
• privacyrechten zijn versterkt en uitgebreid;
• er ligt meer verantwoordelijkheid bij organisaties;
• in alle Europese landen gelden dezelfde bevoegdheden voor privacytoezichthouders.

Lees verder

Kadootje: NaarBuiten!magazine

05 april 2018

De nieuwe editie van het Naar buiten! magazine kan weer gratis besteld worden door directies van basisscholen in het 013 gebied: Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Dongen. Het magazine is geïnspireerd door de start van het voorjaar en het feit dat Brabant dit jaar Gastronomische hoofdstad van Europa is. Door de samenwerking met het rijksoverheid programma Jong Leren Eten heeft deze editie het thema ‘Natuurlijk Lekker’ gekregen.


Lees verder

Tilburg Shelter City 2018

22 maart 2018

De gemeente Tilburg is de komende maanden weer Shelter City. Dit betekent dat de stad onderdak biedt aan Madeeha, een mensenrechtenactivist die opkomt voor haar eigen rechten en die van anderen, en die daarbij in eigen land veel weerstand ondervindt.
Lees verder

Bijzonder Sinterklaascadeau

05 december 2017

December cadeaumaand. Bij ‘Mooi zo Goed zo’ kwam wel een heel mooi aanbod binnen. Een mevrouw, ze is 80 jaar maar wil verder anoniem blijven, bood haar Peugeot 106 aan. Bouwjaar 1998 met nog maar 50.000 kilometer op de teller. De auto is net APK-gekeurd, is goudkleurig metallic en rijdt als een zonnetje.
Lees verder

13 Jonge vluchtelingen on tour

27 november 2017

Hoe is het om als jongere te moeten vluchten, in sommige gevallen zonder je ouders, en in een vreemd land je bestaan op te moeten bouwen? En wat zijn daarna je dromen, je ideeën over de toekomst? Dertien jonge vluchtelingen, allen leerlingen van het Schakel College in Tilburg, hebben hun verhalen en hun dromen opgeschreven.
Lees verder