Halderberge

De Mantelzorgkrant van juli is uit

Lees de Mantelzorgkrant Halderberge, klik hier

Mantelzorgondersteuning door ContourdeTwern

Zorgt u langdurig voor uw partner, uw kind, een vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. Het voelt vaak vanzelfsprekend om voor iemand te zorgen die dichtbij staat. Toch kan dit zwaar zijn en intensief.

Deze onbetaalde zorg is waardevol. U maakt het mogelijk dat een ander zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Mantelzorg verlenen, betekent extra taken, extra bezorgdheid. Het gaat gepaard met emoties. Dit hoeft geen probleem te zijn maar soms kan het overbelasting of een disbalans in een gezin veroorzaken. Dan hebt u als mantelzorger zelf wat ondersteuning nodig.

Coördinator mantelzorgondersteuning Ingrid van de Pol bouwt samen met vrijwilligers aan een netwerk van mantelzorgondersteuners in de gemeente Halderberge. Zij kunnen voor u een luisterend oor bieden, maar ook hulp geven bij het aanpakken van problemen of het vinden van antwoorden op vragen.

Waar kunt u terecht?

Zit u met een vraag of wilt u nu al met iemand praten over wat u als mantelzorger bezighoudt? Neem dan contact op met Ingrid van de Pol van ContourdeTwern via telefoonnummer 06 105 26 950 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via e-mail: ingridvandepol@contourdetwern.nl 

Mantelzorgscan meet risico op overbelasting

Door het invullen van de Mantelzorgscan van ContourdeTwern krijgt u inzicht in de factoren die voor u als mantelzorger van invloed kunnen zijn op de risico’s van overbelasting. Daarmee kunt u zelf nagaan welke acties u kunt ondernemen om de risico’s in de toekomst te verminderen. Klik hier voor meer informatie en doe de mantelzorgscan.