Voedsel Wereldwijd terug naar overzicht

Voor Jongeren

Switch richt zich met het thema Voedsel niet alleen op consumenten maar ook op horeca-opleidingen, studenten en restaurants. Rond de Wereldvoedseldag zijn er diverse activiteiten

Verantwoorde keuzes

Doel is deze voedseldeskundigen van de toekomst te helpen bij het maken van verantwoorde keuzes. Als afsluiting van het project Voedsel Wereldwijd verzorgen leerlingen van De Rooi Pannen in Tilburg en Eindhoven weer Eerlijke maaltijden voor hun gasten. Voor de leerlingen is er tevens een hele evenementenweek rond duurzaam consumeren en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

(H)eerlijke maaltijd

Op 16 oktober is de Wereldvoedseldag. Rond die dag organiseren Resto 013 en Horeca-opleiding De Rooi Pannen in Tilburg een Week van de (H)eerlijke Maaltijd. Een week lang serveren zij een bijzondere, heerlijke en eerlijke maaltijd op basis van de hoeveelheid voedsel die per wereldburger per dag beschikbaar is. Tenminste, als we alles in de wereld eerlijk zouden verdelen. 

Resto 013
In de wijkrestaurants is een hele week aandacht voor de Wereldvoedseldag. Op maandag 16 oktober is de start met een maaltijd in MFA Het Kruispunt. Er is een uitgebreid programma met o.a. een informatieve pub-quiz. De koks hebben, op basis van de ingrediƫntenlijst van de Wereldmaaltijd, een heerlijk en verantwoord menu samengesteld. Voor alle gasten zijn de recepten beschikbaar.

De Rooi Pannen
De leerlingen van de afdeling Horeca Tilburg besteden met diverse activiteiten aandacht aan het wereldvoedselvraagstuk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo serveren zij in de restaurants een Wereldvoedselmenu dat voldoet aan de richtlijnen die door 'Stichting Wereld delen 2012' zijn opgesteld. Er wordt gewerkt met streekproducten van verschillende bedrijven en er is aandacht voor duurzaamheid en ambachtelijkheid van producten.