Mantelzorgondersteuning Oisterwijk terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

Lange tijd zorgen voor een dierbare kan soms zwaar zijn. Bijvoorbeeld doordat de zorg erg intensief is of als u er lange tijd alleen voor staat.

U kunt bij ons terecht voor:

Aanvraag van het Mantelzorgcompliment
Rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november verrast de gemeente Oisterwijk alle mantelzorgers met een mantelzorgcompliment. Klik hier voor een aanvraagformulier.

Informatie, advies, begeleiding
Dit kan gaan over het zoeken naar de juiste (professionele) zorg, het PGB, het mantelzorgcompliment, wettelijke regelingen, respijtzorg, vakantiemogelijkheden, omgaan met het ziekteproces, verdeling van de zorg, enzovoort.

Uw verhaal vertellen
Een gesprek met een mantelzorgconsulent kan u een steuntje in de rug geven. We kijken met u (en uw naasten) naar de belasting die de zorg u geeft en hoe u meer balans kunt vinden in uw leven.

De zorg delen en praktische hulp
Wij denken graag mee hoe u tijdelijk ontlast kunt worden. U kunt bijvoorbeeld uw zorg (tijdelijk) overdragen aan professionals en vrijwilligers. Dit noemen wij respijtzorg. U heeft dan even tijd voor uzelf. Wij zoeken vrijwilligers die letterlijk de zorg overnemen of die kleine praktische klusjes in en om huis doen.

Lotgenotencontact
Via ons kunt u andere mantelzorgers ontmoeten. Wij organiseren hiervoor bijeenkomsten. Of u neemt deel aan de Week van de mantelzorg.
 
De mantelzorgconsulent van ContourdeTwern denkt graag met u mee en helpt u bij het vinden van antwoorden op vragen en bij het aanpakken van problemen. We komen persoonlijk met u kennis maken als u dat wilt.

Samen komen we verder!
Ook als u niet direct een vraag hebt, kunt u zich bij ons inschrijven als mantelzorger. U ontvangt dan interessante informatie via de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden van activiteiten voor mantelzorgers in Oisterwijk.

Contactgegevens

Contact Oisterwijk Ingrid Oosterling
Telefoonnummer 013 528 40 80
E-mailadres ingridoosterling@contourdetwern.nl