Maatjesproject Oisterwijk terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

Een maatje is een vrijwilliger die graag zijn of haar hobby, talent of interesse deelt met een ander. Dat kan iemand met of zonder beperking zijn. Samen leuke dingen doen, dat is wat telt! Een leuke band tussen jou als maatje en die ander, precies zo vaak als jij wilt. Wil jij een maatje zijn?

Waarom een maatjesproject?

In verband met de start van de WMO in 2015 zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Om in te spelen op toekomstige vragen willen we gezamenlijk een platform bieden aan mensen/maatjes die iets voor een ander willen betekenen. We zorgen voor meer verbinding met elkaar binnen de Oisterwijkse samenleving.

Wat doet een maatje?
Als maatje ben je iemand die leuke activiteiten onderneemt of een praatje maakt met een ander. Mensen die maatje zijn of er één krijgen zijn minder eenzaam, hebben hulp om een klus mee op te knappen, kunnen bevriend raken enz. De wederkerigheid in dit project vinden wij belangrijk. Juist daarom vragen we de maatjes waar hun kracht, talent of interesse zit en of zij dit willen delen met die ander. 

Voor wie werkt een maatje? 
De initiatiefnemers van het maatjesproject zijn Amarant en ContourdeTwern, maar de vrijwilligers die maatje willen zijn kunnen uiteraard ook aan de slag bij particulieren of binnen een andere organisatie. Per organisatie volgt er een vrijwilligerscontract en een VOG aanvraag.  Deze organisatie heeft  oog voor borging, onderhouden van de relatie en deskundigheidsbevordering, want iedere organisatie vind dat vrijwilligers erkenning en waardering verdienen.

Hoe wordt je een maatje?

Lijkt het je leuk om een maatje voor iemand te zijn neem dat contact op via de mail: maatjes@contourdetwern.nl