TOV: Thuisondersteuning met Vrijwilligers terug naar overzicht

Kosten gratis voor inwoners van de gemeente Waalwijk
Voor Kinderen, Volwassenen

Thuis Ondersteuning met Vrijwilligers (TOV) helpt gezinnen bij situaties die zich kunnen voordoen bij het opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen en/of kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar.

Twee programma's

TOV heeft twee onderdelen: een thuisprogramma en groepsbijeenkomsten in de buurt. Het thuisprogramma is voor gezinnen met kinderen tussen de 0-6 jaar. De groepsbijeenkomsten zijn voor alle ouders in een wijkcluster. De bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd op verzoek van ouders, het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de basisschool, buurtbewoners of anderen. Vrijwilligers voeren het thuisprogramma en de groepsbijeenkomsten uit.

Hoe werkt het thuisprogramma?

In het thuisprogramma komt een vrijwilliger gemiddeld één keer per week bij u thuis en geeft u persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug. Samen met u doet de vrijwilliger leuke en leerzame activiteiten om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Bijvoorbeeld door spelletjes te spelen, hen (logisch) leren nadenken, de taalontwikkeling (woordenschat) te vergroten, hen leren omgaan met divers spelmateriaal en nog veel meer. Ook is de vrijwilliger een praatpaal, iemand die tijd heeft om te luisteren of u een handje helpt bij het regelen van praktische zaken.  

Iets voor u en uw kind?

Denkt u dat TOV iets voor u en uw kind is? Vertel dat dan aan de leidster of leerkracht van uw kind en neem contact op met de programmamedewerker van TOV: Dulcie Huiskes.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het u leuk om voor dit project als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de programmamedewerker van TOV: Dulcie Koevoets.

Contactgegevens

Contact Dulcie Koevoets
Telefoonnummer 06 836 92 932
E-mailadres dulciekoevoets@contourdetwern.nl