VPTZ Als sterven dichtbij komt terug naar overzicht

Voor Jongeren, Senioren, Volwassenen

Mensen die ernstig ziek zijn en weten dat het einde nabij is, willen vaak die laatste fase van hun leven in hun eigen vertrouwde omgeving doorbrengen. Met de hulp van de vrijwilligers van Terminale Zorg kan dat.

Bundel bijzondere verhalen

In de bundel 'Bijzondere verhalen van vrijwilligers palliatieve terminale zorg' vertellen vrijwilligers en mantelzorgers hun verhaal.

Als sterven dichtbij komt

Wanneer het einde van een leven nadert, is het fijn om thuis te kunnen zijn, in je vertrouwde omgeving. Thuis kan ook het verzorgingshuis of een instelling zijn. De zorg die dit voor de omgeving met zich mee brengt, kan zwaar zijn. Dan biedt een getrainde vrijwilliger uitkomst.

De vrijwilliger terminale zorg is bij de cliënt en verlicht op die manier even de last van de mantelzorger. Vrijwilligers hebben een signaalfunctie, zijn een luisterend oor en bieden een helpende hand bij eten/drinken en toiletgang. Dit alles in samenwerking met de professionele zorgverlener.

VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) van ContourdeTwern organiseert de inzet van vrijwilligers. Wij vragen vrijwilligers 2 dagdelen (overdag of ‘s avonds) of 2 nachten per week beschikbaar te zijn. Het rooster wordt in overleg opgesteld. Er is een onkostenvergoeding beschikbaar.

Kandidaten voor deze functie moeten passen in het enthousiaste en betrokken team VPTZ. Een warme, zelfstandige persoonlijkheid en een flexibele instelling zijn belangrijk. Ervaring in de zorg is niet vereist. Wij beschikken over een grote expertise om vrijwilligers hierin op te leiden en te begeleiden.

ContourdeTwern biedt VPTZ aan in de gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Tilburg.

Deze vorm van terminale zorg is gratis. Wel kunt u VPTZ steunen met  een donatie op IBAN NL33 RABO 0144716186 o.v.v. vrienden van ContourdeTwern afd. IZ.

Hebt u vragen of wilt u aanmelden? Bel dan naar het Adviespunt van ContourdeTwern, 013 549 86 46 en vraag naar een van de contactpersonen van VPTZ.

Contactgegevens

Contact Hélène Vissers
Telefoonnummer 013 549 86 46
E-mailadres vptz@contourdetwern.nl
Contact José Couwenberg
Telefoonnummer 013 549 86 46
E-mailadres vptz@contourdetwern.nl