Jubileumsymposium 5 september 2019

Strijden voor samen leven. Sociaal werk in tijden van onbehagen.

Het is 75 jaar geleden dat de voorganger van ContourdeTwern, stichting Don Bosco, werd opgericht. Al driekwart eeuw staan onze sociaal werkers middenin de lokale samenleving. We zien daar de kracht en veerkracht in de vorm van vrijwilligerswerk, dorpscoöperaties en maatschappelijk betrokken ondernemers. Met nieuwkomers die hun weg vinden en mensen die naar elkaar omkijken. Desondanks komen we ook nog dagelijks in aanraking met hardnekkige maatschappelijke kwesties als armoede, eenzaamheid, schooluitval, criminaliteit en polarisatie.

75 jaar is een prachtige mijlpaal maar we kijken liever naar de uitdagingen voor de toekomst, die in die kwesties besloten liggen. De maatschappij verandert in hoog tempo. Hoe kunnen we die maatschappelijke ontwikkelingen duiden? En wat betekenen ze voor het sociaal werk? Welke rol moet het sociaal werk pakken en hoe creëren we met elkaar positieve impact? Daar gaat het symposium 'Strijden voor samen leven. Sociaal werk in tijden van onbehagen.' op donderdag 5 september over. Aan de hand van inspirerende sprekers gaan we dieper op deze vraagstukken in.

Met een keynote van prof. dr. Tine van Regenmortel, coördinator van de Academische Werkplaats Sociaal Werk aan Tilburg University/Tranzo, Scientific center for care and wellbeing. Daarnaast is zij verbonden aan de KU Leuven, onder meer als hoofd van de onderzoeksgroep 'Armoede, maatschappelijke integratie en migratie'. 

Praktische informatie

donderdag 5 september 2019
13.00 - 18.00 uur
wijkcentrum Heyhoef
Kerkenbosplaats 1, Tilburg

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Dit symposium is interessant voor burgemeesters en wethouders, beleidsambtenaren, wijkraden en uiteenlopende samenwerkingspartners. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

Aanmelden kan binnenkort via deze pagina.