Buurtbuhne terug naar overzicht

Datum 22 december
Tijd 15.00 uur
Kosten gratis
Locatie De Symfonie

Kerstmatinee Muziekvereniging Andara & Souvenir Jeugdkoor
Zondagmiddag 22 december 15:00 uur verzorgen Muziekvereniging Andara met hun gasten Souvenir Jeugdkoor een traditioneel kerstconcert in MFA De Symfonie te Tilburg Noord.
Het belooft een sfeervolle middag te worden met traditionele en sprankelende kerstmelodieën uit binnen- en buitenland. Orkest en koor zullen ook samen enkele werken ten gehore brengen te weten: Away in a Manger, Midden in de Winternacht, White Christmas en So this is X-Ma

Het koor, voor jongens en meisjes van 6 tot 25 jaar, bestaat uit twee niveaugroepen, nl. een opleidingsklas, voor kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar, en een Jeugdkoor voor ca. 13 t/m 25-jarigen. Zij zullen deze middag beide optreden!

Bij het jeugdkoor leren ze veel verschillende soorten muziek zingen; uit binnen- en buitenland, popmuziek en musical, maar ook klassieke muziek.

De Souvenir Jeugdkoren staan onder muzikale leiding van Peggy Hegeman.

Muziekvereniging Andara is opgericht in 1923 als bedrijfsharmonie van destijds de PTT. Na vele naamswijzigingen i.v.m. overnames binnen het postbedrijf is het sinds 1 januari 2010 een zelfstandige vereniging geworden en is de naam veranderd van TNT Harmonie Tilburg in Muziekvereniging Andara.

In de vereniging , die bestaat uit een traditioneel harmonieorkest, wordt aan kinderen, jongeren en volwassenen de kans geboden om zich in de muziek op een zodanige wijze te ontwikkelen, dat zij op een goede en gezellige manier samen kunnen musiceren op een voor hen haalbaar niveau.

Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 45 leden en wordt gedirigeerd en ge├źnthousiasmeerd door Bjorn van Pruijssen.

Muziekvereniging Andara uit Tilburg is het meest toegankelijke orkest voor jong en oud in Tilburg en omgeving en heeft ook het gezellig samenzijn hoog in het vaandel staan!