Beleid: gezondere wijkcentra terug naar overzicht

ContourdeTwern is een organisatie met een maatschappelijke missie. ContourdeTwern heeft een omgeving waar gezonder en duurzamer eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod binnen de wijkcentra gezonder en duurzamer is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze bezoekers.

Richtlijnen Gezondere Kantines

Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze. 

Wijkcentra hanteren de volgende basisprincipes:

De wijkcentra bieden in elke productgroep minstens één betere keuze aan. 
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) bieden de wijkcentra minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten (als deze aanwezig zijn). Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes.
De wijkcentra hanteren deze drie uitstralingspunten:

  1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
  2. Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes;
  3. Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes. 

De wijkcentra stimuleren water drinken
In onze wijkcentra is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten. We bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water.

ContourdeTwern werkt structureel aan een gezonder en duurzamer aanbod

Wij hebben de ambitie om de omgeving waar bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert. En daarnaast aandacht heeft voor duurzaamheid. 

Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

In de gemeente Tilburg hebben we hiermee 14 Bronzen Wijkcentra.