Gratis workshops senioren terug naar overzicht

'Rode Kruis aan Huis', 'Erfrecht en Levenstestament', 'Voor hetzelfde Geld' en 'Schulden en Rechtwijzer'
Zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis wonen, zelfredzaam zijn en de regie in eigen hand houden: van belang voor ons allemaal en zeker voor senioren die zelfstandig thuis willen (blijven) functioneren. Zodat u zelf kunt bepalen hoe u uw leven inricht op het gebied van wonen, gezondheid en sociale contacten en dat u zichzelf kunt 'redden' en daarbij niet (geheel) afhankelijk bent van an

Info

De Bibliotheek LocHal, ContourdeTwern, het Rode Kruis, Wijkraad Koningshaven en KBO 't Heike organiseren daarom met elkaar een aantal gratis workshops om u daarbij te ondersteunen en u adviezen te geven. De workshops zijn interactief en kunnen u handvaten bieden voor uw eigen situatie.

Aanmelden
U bent van harte welkom om de workshops bij te wonen, aanmelden vooraf is hierbij niet nodig. De workshops zijn steeds van 14.00-16.00 uur en natuurlijk staat er een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij voor u klaar.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Desiree van Beurden, telefonisch via 013-4648500 of per mail via desireevanbeurden@bibliotheekmb.nl.

Workshop 'Rode Kruis aan Huis'

Donderdag 26 september van 14.00-16.00 uur

KBO 't Heike/de Vorstenhof, Piusstraat 9 (6e verdieping)

Hoe vergroot je de veiligheid IN je huis om er ook veiliger in te leven? En wat is dat "veilig” dan precies? Dit en vooral ook veel praktische adviezen komen aan bod tijdens deze interactieve workshop, verzorgd door medewerkers van het Rode Kruis.

Workshop 'Erfrecht en Levenstestament'

Donderdag 31 oktober van 14.00-16.00 uur

Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaardersstraat 32

Heeft u er wel eens over nagedacht wat de financiële gevolgen zijn wanneer u of uw partner komt te overlijden? Uw erfrechtzaken goed organiseren is voor u, uw nabestaande en uw familie van groot belang. Met deze workshop wordt u geinformeerd over de belangrijkste veranderingen in de wet- en regelgeving rondom het erfrecht. Bovendien krijgt u een aantal tips en trucs mee over Erfrecht en Levenstestamenten.

Workshop 'Voor hetzelfde Geld' (budgetcoach geeft advies)

Woensdag 27 november van 14.00-16.00 uur

Bibliotheek LocHal, Burg. Brokxlaan 1000

Wil jij meer inzicht in jouw inkomsten en uitgaven, wil je een huishoudboekje gaan bijhouden of wil jij tips en trucs om meer geld over te houden? Volg dan deze workshop die je helpt bij het op orde brengen en houden van je administratie.

Workshop 'Schulden en Rechtwijzer'

Woensdag 11 december van 14.00 tot 16.00 uur bij de Bibliotheek LocHal, Burg. Brokxlaan 1000

Schulden. Velen hebben er mee te maken. Hoe kun je bij schulden geholpen worden? Kun je misschien zelf al een eerste begin maken om schuldhulp te starten? Wellicht biedt Rechtwijzer.nl wel een mogelijkheid. In deze workshop wordt de site van Rechtwijzer.nl bekeken om te zien welke mogelijkheden er zijn om schulden het hoofd te bieden.

Flyer Workshops

0,6mb
PDF