Bijzondere sjoelbak terug naar overzicht

Bijzondere sjoelbak doet rondje langs wijkcentra
Een sjoelbak met 17 vakjes en genummerde stenen, wie heeft dat bedacht? Het geval is een van de attributen die zijn ontwikkeld om inwoners van diverse steden op een speelse manier bekend te maken met de Global Goals. Deze internationaal afgesproken doelen willen een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering wereldwijd.

De Stedenband Tilburg-Matagalpa is een van de organisaties in Tilburg die zich hier hard voor maakt. Samen met ContourdeTwern laten zij de sjoelbak op tournee gaan langs een aantal wijkcentra. Deze week gaat het sjoelen van start in de Heyhoef. Medewerkers van de Stedenband zijn elke ochtend van 10 tot 12 uur aanwezig om toelichting te geven op de projecten in Matagalpa die te maken hebben met de Global Goals: beter onderwijs, gelijkheid voor mannen en vrouwen, eerlijk werk en economische groei en klimaatactie.

De Global Goals attributen zijn ontworpen, geproduceerd en gefinancierd in het kader van de samenwerking tussen de gemeente Tilburg, de Stedenband en het Landelijk Beraad Stedenbanden (LBSNN) met medefinanciering van LBSNN, Platforma-CEMR en de Europese Unie.


Het definitieve overzicht van wijkcentra en data volgt z.s.m.

facebook reacties