't Is goed zo terug naar overzicht

Voor Volwassenen, Senioren
Datum 23 november
Tijd 20.15 uur
Kosten gratis

Op vrijdag 23 november organiseert ContourdeTwern i.s.m. FilmMoment een vertoning van de documentaire 'T IS GOED ZO in wijkcentrum De Poorten, inclusief nagesprek met de familie van Eelco en documentairemaker Jesse van
Venrooij.

Een confronterende documentaire

Die vrijdag is het precies twee jaar geleden dat Eelco de Gooijer euthanasie kreeg. Eelco, een stevige man van toen 38 jaar oud kampte met zware psychiatrische problematiek. De laatste jaren zette hij zich in om psychisch lijden meer bespreekbaar te maken in de samenleving. Eelco wilde euthanasie omdat het leven voor hem uitzichtloos en ondraaglijk was, al jaren lang. Maar hij wilde ook graag dat hier meer open over gesproken kan worden in de samenleving. Het was Eelco's wens om een documentaire te laten maken over zijn laatste hulpverleningstraject. Hij benaderde vriend en documentairemaker Jesse van Venrooij. Die was bereid om deze documentaire over hem te maken. Het resultaat is een integere maar ook confronterende documentaire over het leven en de dood, psychisch lijden, vriendschap en over het nemen van afscheid.

Blogs

In de media heeft Eelco veel aandacht gekregen met zijn euthanasiewens. Nu gaat zijn boodschap verder in de vorm van de documentaire ' T IS GOED ZO. Maar ook in boekvorm. Alle blogs die Eelco sinds 2013 schreef voor het platform BroedplaatsZ zijn gebundeld en worden samen een dvd met daarop de documentaire en twee eerdere items over Eelco, uitgebracht.

Heeft u inhoudelijke vragen over de documentaire. Stuur dan een berichtje naar tisgoedzo@filmmoment.nl

Aanmelden gewenst

Wilt u op 23 november aanwezig zijn tijedns de filmvertoning en boekpresentatie? Meldt u zich dan aan, want vol = vol. Dit kan bij de receptie in De Poorten of via receptiedepoorten@contourdetwern.nl t.a.v. Lisa.

facebook reacties