Palliatieve mopperpotjes terug naar overzicht

Voor Senioren, Volwassenen

In wijkcentrum Heyhoef in de Reeshof starten inloopdagen voor mensen die ongeneeslijk ziek maar nog niet terminaal zijn. Onder de noemer ‘Palliatieve mopperpotjes’ kunnen mensen uit heel Tilburg iedere twee weken samenkomen en ervaringen uitwisselen. Het is een burgerinitiatief van Fia en Paul en wordt ondersteund door ContourdeTwern.

Verrijk je leven en leer relativeren

Fia en Paul zijn kankerpatiënten. Zij weten dat iedereen zo zijn eigen manier heeft om met dergelijk leed om te gaan. “Maar als je ongeneeslijk ziek bent, kan het heel waardevol zijn om jouw verhalen en kennis te delen met lotgenoten”, vertellen Fia en Paul. “Door over je situatie te praten, verrijk je je leven en leer je te relativeren. En je hebt ook veel aan elkaars ervaringen.”

De mogelijkheden

Volgens Fia en Paul zijn er veel initiatieven voor mensen die palliatief zijn, maar weten veel patiënten dat niet. “Iedere patiënt heeft eigen ervaringen: zorg gehad van die, meegedaan aan dat initiatief, et cetera. Door die informatie met elkaar te delen, krijgen we allemaal beter zicht op de mogelijkheden.”

Kom langs

De Palliatieve mopperpotjes komen op donderdag 15 november van 13.30 – 15.30 uur bij elkaar in wijkcentrum Heyhoef aan de Kerkenbosplaats 1. Daarna steeds in de even weken op dezelfde tijd. Wil jij graag jouw verhaal vertellen en ervaringen delen? Kom dan gerust eens langs. Vooraf aanmelden is niet nodig maar je kunt contact opnemen met sociaal werker Döndü Yozgat voor meer informatie: donduyozgat@contourdetwern.nl of 013 572 83 83.

facebook reacties