Presentatie Gôolse Gids terug naar overzicht

Donderdag 25 oktober was het zover: na twee jaren van intensieve voorbereiding presenteerden initiatiefnemer Marleen van Esch en bouwer Ed van den Bosch de Gôolse Gids een digitale sociale kaart van en voor de gemeente Goirle.

vind@goolsegids.nl

Uit de openingswoorden bleek wel dat de afgelopen twee jaar afwisselend gekenmerkt werden door rotsvast vertrouwen, dan weer twijfel maar ondanks alles: stug doorgaan. Het eindresultaat mag er zijn, de makers mogen trots zijn. Dat bouwer Ed van den Bosch dit geheel vrijwillig en in zijn eigen tijd voor mekaar heeft gekregen, is een vermelding waard. Op www.goolsegids.nl kunnen de Goirlenaren hun weg vinden in het sociale en maatschappelijke veld.

Ook wethouder Marjo Immink van de gemeente Goirle benadrukte  dat het sociale domein van Goirle een stuk overzichtelijker en daarmee toegankelijker is geworden. Ze onderstreepte dat met de uitspraak: “We kunnen het met recht een Gouden Gôolse Gids noemen.”

Al jaren leeft in Goirle en Riel de wens om op één plek een volledig, betrouwbaar en actueel overzicht te hebben van alle voorzieningen en faciliteiten  op het gebied van zorg en welzijn. Met de Gôolse Gids (GG) is dit gelukt. De gids is veilig en anoniem, en vrij van reclame. De gegevens kunnen op verschillende manieren worden gevonden. De gebruiker kan dus op zijn/haar eigen wijze zoeken.

De site brengt de zoeker direct op de plek waar de gevraagde informatie te vinden is, ervan uitgaande dat organisaties, clubs en verenigingen hun eigen sites actueel houden. Als een eigen website ontbreekt, verwijst de GG naar andere websites of NAW-gegevens.

De gids straalt rust en eenvoud uit en is, door eenvoudig woordgebruik, goed leesbaar. Ook voor de onervaren internetgebruiker.

Neem eens een kijkje op GoolseGids.nl. Mist u gegevens, stuur dan een bericht naar vind@goolsegids.nl  

facebook reacties