Talenten van de Langstraat terug naar overzicht

De Talenten van de Langstraat, bedankdagen voor en door vrijwilligers waren ook dit jaar weer een groot succes! Van woensdagavond 3 tot en met zaterdagmiddag 6 oktober organiseerden het Vrijwilligershuis Heusden en Vrijwilligerspunt Waalwijk allerlei activiteiten voor vrijwilligers. Ook dit keer werden de vrijwilligers weer op een bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Diverse (vrijwilligers)organisaties openden hun deuren.

Leuke workshops

Iedereen die binnen de gemeente Heusden en Waalwijk actief is als vrijwilliger kon gratis deelnemen aan leuke, gevarieerde workshops. De aftrap vond plaats bij Scholengemeenschap De Overlaat in Waalwijk. Leerlingen van De Overlaat legden vrijwilligers in de watten. De vrijwilligers kregen een heerlijke handmassage en manicure inclusief nagellak en een rondleiding door de afdeling van de school. De leerlingen van de bakafdeling zorgden voor iets lekkers en de horeca-afdeling zorgde voor heerlijke koffie of thee. De workshops Marokkaans koken (en thee drinken) op vrijdag en Shambala-armbandjes maken op donderdag waren een groot succes. Door het enthousiasme en de kennis van de workshopleiders was het heel leuk om mee te maken. Mensen leerden kip op de Marokkaanse manier maken. Iedereen had een eigen pan bij en nam deze gevuld weer mee naar huis. ‘Wist je dat ze in de Marokkaanse keuken hun uien altijd raspen? Dan krijg je een fijner saus’, riep een van de cursisten trots.

Vrijwilligers bedankt

Zonder de belangeloze inzet van vrijwilligers zou het leven voor veel mensen in de Langstraat een stuk minder prettig zijn. Denk alleen maar aan de vrijwilligers die de sportclubs draaiend houden en de vrijwilligers die zich inzetten voor de kwetsbare inwoners van de Langstraat.

facebook reacties