Op safari in de supermarkt terug naar overzicht

Veel consumenten willen best duurzaam inkopen maar zien in de supermarkt door de bomen het bos niet met al die verschillende keurmerken en logo’s. Wat is nu echt een duurzame en faire keuze? Ben jij zo’n consument die de weg in de supermarktjungle kwijt is? Dan is deze safari echt iets voor jou, meld je nu aan!

Zo werkt het

Onder leiding van een kundige expeditieleider ga je met een groepje andere consumenten op zoek naar het verhaal achter het product. Wat betekenen de sterren van het BeterLeven keurmerk? Hoe zit het met duurzaam gevangen of gekweekte vis? Welke logo's bestaan er voor fairtrade en waar moet ik precies op letten als ik gezond of duurzaam boodschappen wil doen? Kan ik beter tomaten kopen die worden ingevlogen uit Spanje of kastomaten van Nederlandse bodem?

In deze leerzame en interactieve safari krijg je de kans om op dit soort vragen zelf het antwoord te vinden.

De safari’s worden in verschillende supermarkten in Tilburg georganiseerd, op verschillende data en tijden. Een safari duurt 30 tot 45 minuten. De groep waarmee je de ‘jungle’ intrekt, bestaat uit maximaal 8 personen.

Inschrijven

Voor de safari’s bij AH XL zijn deelnamekaarten te koop bij de servicebalie van AH XL.

Voor de overige safari’s zijn deelnamekaarten verkrijgbaar bij deze wijkcentra:

-       Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg

-       Wijkcentrum De Symfonie, Eilenbergstraat 250, 5011EC Tilburg

-       Wijkcentrum Het Spoor, Schaepmanstraat 36, 5041 AR Tilburg

Op safari met je eigen groep of vereniging kan ook, eventueel op een ander moment. Neem daarvoor contact op met: clasienvermeer@contourdetwern.nl

Switch/ContourdeTwern en de supermarkten vragen op deze manier aandacht voor duurzaamheid. Hier worden we uiteindelijk allemaal beter van. Ook jij kunt helpen om de wereld een stukje mooier en eerlijker te maken.

facebook reacties