Proef de Afghaanse cultuur terug naar overzicht

Locatie 't Sant

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. In september en oktober staat Afghanistan centraal aan de Beneluxlaan 74.

Het programma

Woensdag 19 september 19.30 -21.30 uur         

Deze avond beginnen we met een boekproeverij rondom de themacollectie ‘Afghanistan’: een deskundige van de bibliotheek vertelt over de boeken. Daarna volgt de introductie over Afghanistan  en de Afghaanse cultuur door Ehsan Sadat en is er ruimte voor gesprek.

Donderdag 27 september 19.30 -22.00 uur

Filmavond met de aangrijpende Afghaanse film De Vliegeraar.

Vrijdag 5 oktober 18.00-21.00 uur

We sluiten deze cultuurmaand af met een heerlijke Afghaanse maaltijd, muziek en een doorlopende fotopresentatie. Inloop vanaf 17.30 uur.

Aanmelden en kosten

De maaltijd en filmavond kosten ieder € 3. Aanmelden voor de maaltijd uiterlijk 28 september in het wijkcentrum of via mail bij theastokkermans@contourdetwern.nl.  De andere activiteiten bezoek je gratis, je hoeft je daarvoor niet aan te melden.

facebook reacties