Zomerfestival met Sarban terug naar overzicht

Donderdag 9 augustus vond in het Spoor de tweede middag van het Zomerfestival voor ouderen uit Oud-Noord plaats. De werkgroep Samen op Stap heeft dit jaar gekozen voor het thema 'samen proeven van andere culturen'. Het was een bijzondere middag, georganiseerd met restaurant Sarban (Besterdring).

Sarban zet zich in voor de maatschappij

Sociaal werker Jannie: “Toen ik Rabia van Sarban een tijd geleden sprak over het Zomerfestival, was ze gelijk enthousiast. Sarban zet zich graag in voor de maatschappij, in dit geval voor de oudere wijkbewoners. Rabia zag het plaatje al helemaal voor zich: de minderjarige asielzoekers die bij hen in de keuken werken en een leerwerktraject volgen, verwennen de ouderen met een heerlijke maaltijd uit hun land van herkomst.” 

Mooie samenwerking

Restaurant Sarban is in september 2017 een samenwerking aangegaan met Stichting Samen Doen, De Rooi Pannen, gemeente Tilburg en Prins Heerlijk. Het project ‘Sarban de toekomst’ richt zich op jonge vluchtelingen die in de horeca willen werken, met als doel hen een betere kans op ontplooiing en participatie te bieden. Ontwikkeling van deze jongeren in het horecavak, maar ook op persoonlijke en theoretische vaardigheden, staat daarbij centraal.

Een leuke uitdaging

Tien jongemannen uit Afghanistan, Syrië en Eritrea, tevens studenten aan de Summer School, hebben de middag in het Spoor verzorgd; tevens hun eindopdracht voor school. Docent Ingeborg: “Het was een hele uitdaging om voor 55 mensen boodschappen te doen, te koken en te serveren. Maar de mannen vonden het super!”

De werkgroep is blij en trots op deze mooie samenwerking. Jannie: “Er is nu letterlijk geproefd van een andere cultuur, hoe leuk is dat? Hopelijk worden er met dit unieke samenzijn ook wat vooroordelen weggenomen over deze groep jongeren.”

facebook reacties