Inloop voor weduwen Reeshof terug naar overzicht

Voor Senioren, Volwassenen
Datum Elke donderdag
Tijd 10.00 - 12.00 uur
Kosten gratis

Vrijwilligers die zelf ook vaak weduwe of weduwnaar zijn, verzorgen met ondersteuning van ContourdeTwern diverse laagdrempelige inloopochtenden. Weduwen en weduwnaars kunnen er terecht voor lotgenotencontact, luisterend oor en informatie en advies. Vanaf 3 mei is er ook een wekelijkse inloopochtend in de Reeshof.

Netwerk, contact en gezelligheid voor weduwen en weduwnaars

Het overlijden van je partner is een aangrijpende gebeurtenis. Familie, vrienden en/of andere mensen in de naaste omgeving bieden gelukkig meestal steun in deze moeilijke periode. Maar na verloop van tijd kan deze extra aandacht afnemen. Ondanks dat weduwen en weduwnaars de draad weer proberen op te pakken, kunnen extra steun, begrip en ontspanning nog steeds welkom zijn. Daarom organiseert ContourdeTwern al jaren samen met vrijwilligers de bezoekdienst, de contactcirkels en de inloopochtenden.

Nu ook in de Reeshof

Ook de Reeshof kent nu een inloopochtend voor weduwen en weduwnaars. Deze inloopochtend is op donderdag van 10.00 – 12.00 in wijkcentrum Heyhoef (zaal Havanna), Kerkenbosplaats 1.

Bezoekdienst

De bezoekdienst biedt ondersteuning aan weduwen en weduwnaars van wie de partner de afgelopen drie jaar overleden is. Een vaste vrijwilliger komt elke maand gedurende een jaar op bezoek en praat met je over je verlies en wat je doormaakt. De vrijwilligers zijn zelf ook weduwe of weduwnaar. Ze hebben de intense rouw meegemaakt en weten wat het is om alleen te komen staan. Alle vrijwilligers hebben de cursus 'Helpen bij rouwverwerking' van theoloog Arthur Polspoel gevolgd.

Contactgegevens

Contact Evelyne Hemelaar
E-mailadres evelynehemelaar@contourdetwern.nl
facebook reacties