Werkbezoek Sociaal Werk terug naar overzicht

Maandag 4 juni bracht de landelijke brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland een bezoek aan de Reeshof. 'Sociaal Werker van het Jaar 2018' Sjef van der Klein en zijn collega’s namen de bezoekers mee langs de uitdagingen die zij in dit relatief nieuwe stadsdeel tegenkomen.

Samenwerkingsovereenkomst voor ontmoetingskamer

Tijdens het werkbezoek stonden twee onderwerpen centraal: jongeren & jeugd en ouderen die langer thuis en in de wijk blijven wonen. Sjef vertelde hoe hij in de Reeshof invulling geeft aan de transformatie en de bezoekers maakten nader kennis met ontmoetingskamer vergeet-me-niet. Sjef stond mede aan de wieg van deze ontmoetingskamer speciaal voor mensen met geheugenproblemen of die in een isolement zitten. Tijdens het werkbezoek bekrachtigden de betrokken organisaties de samenwerking voor de ontmoetingskamer, door het ondertekenen van de formele samenwerkingsovereenkomst. Daarna maakten de bezoekers kennis met R-Newt. Sociaal Werk Nederland werd bijgepraat over enkele innovatieve projecten die wij voor de Tilburgse jongeren hebben opgezet.

Dementievriendelijk

Tijdens de afsluitende lunch in een lunchroom op de Heyhoef was aandacht voor het dementievriendelijke winkelcentrum. Sjef zet zich daar samen met ondernemers, die ook aanwezig waren, voor in. Uit handen van voorzitter Marijke Vos kregen zij het speciale 'dementievriendelijke' speldje uitgereikt. Een mooi gebaar.

facebook reacties