Dagje thuis in het Dorpshuis terug naar overzicht

Datum 1 mei 2018
Tijd 10.00-16.00 uur

Op dinsdag 1 mei gaat het ‘Dagje thuis in het dorpshuis’ van start in Dorpshuis de Es in Esch. Het initiatief ondersteunt en ontlast mantelzorgers en biedt ouderen die behoefte hebben aan ontmoeting, contact en ontspanning een leuke dag aan. Verschillende samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn tekenen voor de organisatie.

Alles mag en niets moet

Dat is het motto van het dagje thuis. Onder begeleiding van deskundige en enthousiaste vrijwilligers en één beroepskracht wordt samen met de bezoekers iedere dinsdag een zinvol en gezellig programma gemaakt. Ook zijn er terugkerende activiteiten en steeds een verse warme lunch, verzorgd door Caatjes Catering uit Helvoirt.

Welzijnsdag

“Het dagje thuis is een welzijnsdag voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken of die gezelschap en ontspanning zoekt”, zegt Ineke Matheeuwsen van ContourdeTwern, een van de organisaties achter het initiatief. “Door de participatiesamenleving en omdat mensen langer thuis blijven wonen, krijgen gemeenten te maken met een nieuwe groep zorgvragers: mantelzorgers. Deze groep wordt de komende jaren groter. Zij kunnen, in tegenstelling vrijwilligers, geen nee zeggen tegen hun zorgtaak. Dankzij het dagje thuis kunnen zij even ontspannen en tot zichzelf komen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: een leuke en gezellige dag voor ouder wordende Eschenaren, en voor mantelzorgers een mooie kans om oude hobby’s weer op te pakken.”

Kent of bent u iemand met interesse?

Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die zou willen deelnemen? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Ineke Matheeuwsen (06 836 92 717 of inekematheeuwsen@contourdetwern.nl) of Frank van Gorp (06 826 25 359 of frankvangorp@contourdetwern.nl). Deelname kost 12 euro per dinsdag. Indien nodig kijken Ineke en Frank samen met u hoe u dat kunt betalen. U vindt Dorpshuis de Esch aan de Dorpsstraat 5A in Esch.

Vanaf dinsdag 1 mei vindt het 'Dagje thuis in het dorpshuis' elke dinsdag plaats van 10.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis de Es in Esch. Het wordt mogelijk gemaakt door GGD, Samen voor Esch, ContourdeTwern, MEE, Juvans, Zorgroep Elde, Vivent Thuiszorg, Gemeente Haaren, Cello en Dorpshuis de Es.

Contactgegevens

Contact Ineke Matheeuwsen
Telefoonnummer 06 836 92 717
E-mailadres inekematheeuwsen@contourdetwern.nl
facebook reacties