Dagje thuis in Boxtel-Oost terug naar overzicht

Voor Senioren
Kosten 12 euro
Locatie Gemeenschapshuis De Rots

In Boxtel-Oost start op 22 mei het ‘dagje thuis’ in gemeenschapshuis De Rots. Wijkbewoners kunnen iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur bij deze welzijnsdagbesteding terecht om elkaar te ontmoeten en samen bezig te zijn. Het is een initiatief van alle in Boxtel samenwerkende organisaties op het gebied van zorg en welzijn en gemeente Boxtel.

“Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Je eigen zaken regelen is immers een groot goed. Maar als je ouder wordt, is het niet altijd even makkelijk om onder te mensen te blijven”, zegt Ineke de Rooij namens de betrokken organisaties. Het dagje thuis is bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die minder mobiel of vergeetachtig zijn en die graag anderen ontmoeten. De Rooij: “Er kan en mag van alles. Van samen bewegen en puzzelen tot films kijken en timmeren. Maar vooral: er moet niets. Samen met de bezoekers stellen we iedere dinsdag het programma samen. Zo wordt hun dag zinvol en gezellig ingevuld. Elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, daar gaat het om.”

Vrijwilligers

Het dagje thuis in De Rots wordt begeleid door enthousiaste en deskundige vrijwilligers en een beroepskracht. “Een geruststellende gedachte voor een eventuele partner of mantelzorger(s), die dan ook wat tijd voor zichzelf heeft”, aldus De Rooij.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ineke de Rooij via 06 510 88 385 en inekederooij@contourdetwern.nl.

Het dagje thuis is een initiatief van ContourdeTwern, Cello, Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost, KBO kring Boxtel-Liempde, Vivent, Zorggroep Elde en gemeente Boxtel.

Contactgegevens

Contact Ineke de Rooij
Telefoonnummer 06 510 88 385
E-mailadres inekederooij@contourdetwern.nl
facebook reacties