'Verbinden is de rode draad' terug naar overzicht

De pas 26-jarige Sjef van der Klein maakt kans om de landelijke ‘Sociaal Werker van het Jaar’ te worden. Deze nominatie en de bijkomende aandacht wil hij vooral gebruiken om nieuwe projecten op te zetten en aandacht te vragen voor maatschappelijke opgaven en uitdagingen die hij in de Tilburgse wijken ziet. Hij is trots op zijn nominatie: “Er komt nu van alles op me af maar ik doe het graag!”

Verbinden: dat is de rode draad door Sjefs werk. Dagelijks zoekt hij mensen, professionals en organisaties bij elkaar om ‘zijn’ stadsdeel Reeshof een stukje mooier te maken. Hij werkt daarom bijvoorbeeld samen met enkele zorgpartners, zoals praktijkverpleegkundige ouderenzorg Marieke Dooremalen, Gezondheidscentrum Reeshof en Huisartsenpraktijk Tuindorp. Sjef: “Om een concreet voorbeeld te noemen: Marieke kwam laatst een oudere vrouw tegen met een geheugen dat achteruit gaat maar die wel mee wil blijven doen in de wijk. Dan appt ze mij en gaan we samen op huisbezoek om haar te leren kennen. Ik heb mevrouw daarna meegenomen naar geheugenfitness en andere activiteiten in het wijkcentrum.” Bescheiden als hij is benadrukt de jonge sociaal werker dat alles van twee kanten komt: “De samenwerking tussen zorg en welzijn gaat steeds beter in de Reeshof en dat komt echt niet alleen door mijn toedoen.”

Trots

Sjef is er voor wijkbewoners van alle leeftijden. Vanuit zijn aanwezigheid in de wijken en buurten is hij dan ook bij veel mensen en initiatieven betrokken. “Ik heb het Buurtpunt in de Gesworen Hoek (waarin verschillende organisaties samenwerken) mogen opzetten, mag mooie activiteiten van wijkbewoners ondersteunen en kan bijdragen aan een sterker wijknetwerk. Daar ben ik erg trots op.”

Docent

Sjef is enthousiast en praat graag over zijn vak. Een dag in de week doet hij dat als docent bij ROC Tilburg, School voor Welzijn. Met zijn praktijkervaring probeert hij de volgende generatie warm te maken voor het vak. Want: “Het is zo mooi om met wijkbewoners en vrijwilligers samen te werken. Zo ontstaan er projecten en activiteiten die de wijken en buurten sterker maken. Dat is toch fantastisch?!”

Stem op Sjef

Sjef neemt het in de verkiezing op tegen collega’s uit Den Haag en Utrecht. Maar jij vindt toch ook dat deze Tilburger het verdient om Sociaal Werker van het Jaar 2018 te worden? Ga dus naar www.zorgwelzijn.nl/verkiezing en stem op Sjef! Samen met de stemmen van de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker bepalen de digitale stemmen voor de helft wie de winnaar of winnares wordt. De vakjury heeft ook een belangrijke vinger in de pap: zij bepalen voor de overige 50 procent wie Sociaal Werker van het Jaar wordt.

Op 14 maart wordt bekend of Sjef met deze prestigieuze titel aan de haal gaat. Als hij wint, is Sjef een jaar lang ambassadeur van het vak en de branche en wint hij enkele mooie prijzen, waaronder 1.000 euro om te besteden aan een project in de Reeshof.

Foto: Drawing Light by Camiel Donders.

Contactgegevens

Contact Sjef van der Klein
Telefoonnummer 013 572 83 83
E-mailadres sjefvanderklein@contourdetwern.nl
facebook reacties