Mieke Huizinga neemt afscheid terug naar overzicht

Locatie De Wissel

Na ruim 27 jaar neemt Mieke Huizinga, sociaal werker en vertrouwd gezicht in buurthuis de Wissel, afscheid. Zij heeft besloten om eerder te stoppen met werken. "En dat voelt best wel een beetje raar", zegt ze. “Ik was al minder gaan werken en heb inmiddels al mijn taken overgedragen. Maar ik weet wat er allemaal bij komt kijken in de Wissel, en om dan niets meer te doen is echt even wennen”, aldus Mieke.

Loopbaan

Mieke is in 1990 begonnen als jongerenwerker. Dat heeft ze 20 jaar gedaan, later werkte ze als coördinator. In Oud-Noord is ze bij de speeltuin terecht gekomen, waar al een moedergroep actief was. Mieke’s opdracht was activiteiten te organiseren met en voor buurtbewoners. Toen buurthuis de Wissel gerealiseerd werd, is in 2013 de vrijwilligersgroep Vrienden van de Wissel opgericht. Zo’n 25 buurtbewoners meldden zich aan.

Tweede huiskamer

Inmiddels zijn er verschillende werkgroepen die zich inzetten voor de buurt: de dames van de hobbyclub, de gastvrouwen/heren die mensen ontvangen en voor koffie en thee zorgen en een facilitaire groep die zich bezighoudt met klussen, de tuin, de was, de boodschappen en het speelgoed. Ook stagiair(e)s spelen een belangrijke rol in de Wissel. Zij zorgen er samen met de beroepskrachten voor dat alles reilt en zeilt. Mieke: “Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt in de Wissel. Dat er een groep mensen uit de wijk iets voor een ander over heeft. Dat mensen elkaar helpen en dat mensen de Wissel hun “tweede huiskamer” noemen. De Wissel is een belangrijke plek in de wijk geworden waar bewoners met hun vragen en wensen naartoe kunnen komen.”

Wat Mieke mee wil geven

 “Ik hoop dat de vrijwilligers en stagiair(e)s zo doorgaan en met mijn opvolgers op dezelfde manier door blijven werken aan de goede band en resultaten die we opgebouwd hebben. Ik hoop ook dat de bewoners in ontwikkeling blijven en het beste uit zichzelf en de ander naar boven halen. Blijf elkaar aandacht geven en dingen ondernemen. En blijf je inzetten voor de ander. Want daarin schuilt het geluk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander.”

Bedankt, Mieke!

Wij zullen Mieke en haar bevlogenheid enorm gaan missen. Collega Shannon Odolphij volgt Mieke op en zal het goede werk voortzetten.

facebook reacties