Feestelijke opening WOP Goirle terug naar overzicht

Op 7 december was de eerste WeHelpen Ontmoetingsplek (WOP) in het leescafé van bibliotheek Goirle. Als opening sneed wethouder Marijo Immink de WeHelpen taart aan en bood alle aanwezigen een lekker stuk taart aan.

Helpen doe je graag

En meteen was er een mooie match. Jeanne, een van de aanwezigen, zoekt vervoer. Waarop Ria, die al langer actief is op WeHelpen, aanbood om dit op te lossen. Haar reactie: “We zijn toch op de wereld om elkaar te helpen.”

WeHelpen is een website waarop mensen hulp kunnen aanbieden en vragen. Het gaat om eenvoudige klussen: van de hond uitlaten tot boodschappen doen, van de heg snoeien tot schilderles geven tijdens een kopje koffie. WeHelpen is een succes! Tienduizenden mensen hebben zich al aangesloten. Want iemand helpen die je nodig heeft, dat doe je graag.

Gratis en voor iedereen
Is WeHelpen gratis? Ja! Iedereen kan zich kosteloos aanmelden op de website. Je kunt het ‘hulpvraag en –aanbod’ tot op postcodeniveau bekijken. De gemeente Goirle heeft het mogelijk gemaakt dat er een echt Goirle-Riel deel is binnen WeHelpen.

Passend en gepast
Ingrid Verhoeven van ContourdeTwern is enthousiast: ‘We maken middels WeHelpen verborgen krachten in de samenleving zichtbaar. Vaak horen we dat mensen huiverig zijn zich te binden aan vrijwilligerswerk want, denken ze, ‘dat is niet vrijblijvend en ik heb al een drukke baan’. Maar vak zijn ze wel bereid om iemand een keer te helpen. Met WeHelpen kun je kiezen wat bij je past en wanneer het je uitkomt. Het resultaat is een goed gevoel want je hebt iemands dag wat mooier gemaakt.”

WeHelpen Ontmoetingsplek
“We weten dat mensen in het begin hulp nodig hebben om het digitale platform te gebruiken. Vandaar de WeHelpen Ontmoetingsplek in de bibliotheek. Hier is een gastvrouw  aanwezig die helpt met inschrijven bijvoorbeeld. Ook is het een prima plek als je wilt kennismaken met een hulpvrager of aanbieder om te checken of het klikt."

De WeHelpen Ontmoetingsplek is iedere donderdag in de bibliotheek tijdens de wekelijkse markt. Dat maakt het gemakkelijk om even langs te lopen en kennis te maken onder het genot van een kopje koffie.

Om nog meer Goirlenaren enthousiast te maken zetten we de WeHelpen fiets in. Niet te missen door zijn oranje kleur en het logo. Pak gerust een flyer uit de mand!

Voor vragen over de WeHelpen Ontmoetingsplek of over de website, kun je ook Ingrid Verhoeven benaderen:  013 534 91 91 of iverhoeven@contourdetwern.nl

Contactgegevens

Contact Ingrid Verhoeven
Telefoonnummer 013 534 91 91
E-mailadres iverhoeven@contourdetwern.nl
facebook reacties