Renovatie buurthuis Jeruzalem terug naar overzicht

Locatie Jeruzalem

De plannen voor een vernieuwd buurthuis Jeruzalem zijn bijna definitief. Op korte termijn zetten we onze handtekeningen onder de afspraken die we met de gemeente hebben gemaakt.

Sociaal werker Jacoline Pijl: “Deze afspraken gaan bijvoorbeeld over de nieuwe inrichting van het gebouw. Maar ook over de wensen waarmee rekening moet worden gehouden bij het vernieuwen. Dit proces vraagt veel overleg en voor sommige mensen lijkt dit onnodig veel gepraat. Maar met een zorgvuldige voorbereiding en goede afspraken verloopt de verbouwing ook stukken soepeler.”

Keuken

In het buurthuis komt ook weer een keuken, zodat er allerlei gezellige én lekkere activiteiten kunnen worden georganiseerd. Jacoline: “Bij kinderactiviteiten kan straks echt worden gekookt en het biedt ook mogelijkheden om een wijkrestaurant op te starten. Enkele wijkbewoners hebben al aangegeven het leuk te vinden om dat te organiseren en we zijn ook al in gesprek met Resto-013. Zij zorgen al in verschillende wijkcentra voor lekkere en betaalbare maaltijden en kunnen de vrijwilligers ondersteunen bij de organisatie.”

Inrichting

Nu de plattegrond en het programma van eisen zo goed als definitief zijn, wordt er ook nagedacht over het interieur. Moet het een soort huiskamer van de buurt worden? Of toch meer de uitstraling van een oude bruine kroeg krijgen? Tijdens de buurtavond op 13 oktober liet de werkgroep Buurthuis alvast enkele sfeerbeelden zien.

De Parel: buurthuis tijdens de verbouwing

Door de verbouwing gaat buurthuis Jeruzalem zo’n half jaar dicht. In die periode worden activiteiten op een andere plek ondergebracht. Jacoline: “Sommige grote activiteiten gaan naar wijkcentrum Koningshaven, maar in Jeruzalem kunnen we gelukkig ook gebruikmaken van De Parel. In overleg met de huidige gebruikers zorgen we ervoor dat er een ontmoetingsplek blijft in de buurt, maar dan net even anders. In De Parel staan bewoners aan het roer, wij ondersteunen alleen waar nodig. Het is een vorm van beheer die we ook in het vernieuwde Jeruzalem willen realiseren.”

Wil je meer weten over de verbouwing van jouw buurthuis of misschien wel een handje helpen? Neem dan contact op met Jacoline.

Contactgegevens

Contact Jacoline Pijl
Telefoonnummer 06 129 36 859
E-mailadres jacolinepijl@contourdetwern.nl
facebook reacties