Wereldvoedseldag: eerlijk eten terug naar overzicht

Op 16 oktober is de Wereldvoedseldag. Rond die dag organiseren Resto 013 en Horeca-opleiding De Rooi Pannen in Tilburg ieder een Week van de (H) Eerlijke Maaltijd. Een week lang serveren zij een bijzondere, heerlijke en eerlijke maaltijd op basis van de hoeveelheid voedsel die per wereldburger per dag beschikbaar is. Tenminste, als we alles in de wereld eerlijk zouden verdelen.

Resto 013
In de wijkrestaurants is de hele week aandacht voor de Wereldvoedseldag. Op maandag 16 oktober is de start met een maaltijd in MFA Het Kruispunt. Er is een uitgebreid programma met onder andere een informatieve pub-quiz.
De koks hebben, op basis van de ingrediëntenlijst van de Wereldmaaltijd, een heerlijk en verantwoord menu samengesteld. Voor alle gasten zijn de recepten beschikbaar. 
Klik hier voor het weekprogramma van de wijkrestaurants.

De Rooi Pannen
De leerlingen van de afdeling Horeca Tilburg besteden met diverse activiteiten aandacht aan het wereldvoedselvraagstuk en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Zo serveren  zij in de restaurants een Wereldvoedselmenu, dat voldoet aan de richtlijnen die door 'Stichting Wereld delen 2012' zijn opgesteld.
Er wordt gewerkt met streekproducten van verschillende bedrijven en er is aandacht voor duurzaamheid en ambachtelijkheid van producten.

Ook worden door Switch/ContourdeTwern ontwikkelde modules ‘duurzaam voedsel’ en de module ‘voedsel wereldwijd’ in het lesprogramma behandeld.

Lunch op dinsdag 24 en donderdag 26 oktober, aanvang 11.45/12.15 uur
Diner op donderdag 26 oktober, aanvang 17.30/18.15 uur
Reserveren (verplicht): 013-5955650

De Rooi Pannen, afdeling horeca
Dr Ahausstraat 1
5042 EK Tilburg

U bent van harte welkom bij De Rooi Pannen en Resto 013 om voor een lage prijs te genieten van een eerlijke, verantwoorde maaltijd. Samen met Switch/ContourdeTwern besteden zij met hun maaltijden aandacht aan de Wereldvoedseldag op 16 oktober a.s. En aan de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld.

Wereldvoedseldag is een initiatief van Switch/ContourdeTwern en is mogelijk door een subsidie van de gemeente Tilburg.

facebook reacties