Sibelius op Dear Future terug naar overzicht

Datum maandag 25 september 2017
Tijd 9.30 - 12.00 uur
Locatie Café van Hall of Fame

Op maandag 25 september verzorgt Kunstbalie samen met EELT Theatercollectief en ContourdeTwern een werksessie tijdens het festival Dear Future in Tilburg. Deze interactieve sessie bestaat uit een voorstelling, interview en workshop waarbij we aan de hand van het voorbeeldproject 'Sibelius aan de voordeur' de mogelijkheden van community art verkennen. Hoe dit kan bijdragen aan een weerbare en leefbare buurt? In deze sessie brengen we het sociale domein samen met creatievelingen.

Ben jij ook nieuwsgierig hoe je met een creatief proces kunt werken aan maatschappelijke vraagstukken? Meld je dan aan via deze link.  

Het programma in de Hall of Fame is als volgt:

09.30 – 10.00 uur Voorstelling Sibelius aan de voordeur
10.00 – 10.20 uur Interview met EELT en ContourdeTwern over hun samenwerking
10.20 – 10.30 uur Inleiding maatschappelijke vraag en indeling groepjes
10.30 – 11.30 uur Workshop
11.30 – 12.00 uur Terugkoppeling

Sibelius aan de voordeur

De sessie start met een korte performance van Sibelius aan de voordeur, dat tientallen malen is uitgevoerd in een kwetsbare Tilburgse wijk. Een interview maakt duidelijk wat het geheim achter de succesvolle samenwerking tussen een theatergezelschap (EELT) en een welzijnspartij (ContourdeTwern) is. Vervolgens ga je in een divers samengesteld groepje aan de slag met een maatschappelijk vraagstuk uit de praktijk. De makers van EELT helpen je hierbij stap voor stap met Creative Thinking-tools en technieken.

facebook reacties