"1200 gram sterk, een wonder" terug naar overzicht

Wij kregen een bijzondere handgeschreven brief van een zeer tevreden cliënt binnen op kantoor. De brief is gericht aan Piet, maar wij wilden jullie deze niet onthouden.

Van een dankbare cliënt


Piet,

Toen ik in 1952 in het Sophia kinderziekenhuis werkte – ik was derdejaars – werd er op de baby-afdeling een heel klein kindje opgenomen. Ik mocht er, met enkele verpleegsters, voor zorgen. De baby woog 1200 gram.

Zo klein én levend had ik ze nog nooit gezien. Een wonder! Echt waar, een wonder. Met hart en ziel, liefde en plezier zorgde ons team voor dit mini-mensje. Toen het 6 pond woog, dus zoals een baby ongeveer weegt bij de geboorte, ging het kindje naar huis. Met dit verschil, dat het goed kon lachen, rondkijken en ons – denk ik – wel herkende.

En nu – 2017 – ik zelf door pech en vermoeidheid hardop denk: “Ik hoef niet lang meer te leven, ik heb er geen zin meer in. Komt er iemand ons huis binnen en zegt: “Ik wil dit niet meer horen van u mevrouw. Ik kom voor u, dat u er af en toe eens uit kunt.” Ja, wat moet ik daar nou mee? Zwemmen, of douchen.

Dan zou Piet – zo heette de vrijwilliger van ContourdeTwern - mijn man Harrie  gezelschap kunnen houden. Het begon snel te wennen en op een keer vertelde hij dat hij bij zijn geboorte 1200 gram woog. Dat vond ik geweldig! En toen besloot ik om met zijn hulp positiever te gaan denken en leven.

Piet, bedankt!

facebook reacties