Proef de cultuur van Marokko terug naar overzicht

Voor Senioren, Volwassenen
Datum 8 tot en met 29 september
Locatie 't Sant

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. In september staat Marokko centraal aan de Beneluxlaan 74.

Programma

Het programma, dat samen met Marokkaanse wijkbewoners is opgezet, is als volgt:

Vrijdag 8 september van 19.00 – 23.00 uur
De Marokkaanse cultuurmaand wordt afgetrapt met een modeshow (met uitleg over traditionele Marokkaanse kleding), muziek, dans en hapjes. Inloop is vanaf 18.30 uur en je wordt naar goed Marokkaans gebruik verwelkomd met dadels en melk.

Donderdag 14 september van 19.30 – 21.30 uur
Deze avond begint met een boekproeverij (tot 20.00 uur) rondom de themacollectie over Marokko. Een medewerker van de Bibliotheek vertelt over de boeken. Daarna word je geïntroduceerd in Marokko en de Marokkaanse cultuur en kun je daarover in gesprek.

Maandag 18 september van 14.00 – 16.00 uur
De GGD en Thebe lichten je voor over diabetes en bloedprikken.

Donderdag 21 september van 19.30 – 21.00 uur
Rondetafelgesprek over het thema ‘leven in twee culturen’. Hierbij is onder andere Maryam te gast. Deze Nederlandse vrouw is getrouwd met een Marokkaanse man en naar eigen wens bekeerd tot de islam. Je kunt vanaf 19.00 uur binnenlopen en wordt ontvangen met koffie en koekjes.

Dinsdag 26 september vanaf 17.30 uur
Geniet van een heerlijke Marokkaanse maaltijd en aansluitend de film Schnitzelparadijs. De maaltijd begint om 18.00 uur, de film om 19.30 uur.

Vrijdag 29 september van 19.00 – 23.00 uur
De Marokkaanse cultuurmaand wordt afgesloten met een liveoptreden van de band Taoufik Dakka Bahae. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende Marokkaanse muziekstijlen, waaronder Dakka marakchia. Ook kun je henna schilderen en genieten van Marokkaanse hapjes.

Praktische informatie

De maaltijd en filmavond kosten ieder 2,50 euro, aanmelden uiterlijk 19 september in het wijkcentrum bij Thea Stokkermans of via sant@bibliotheekmb.nl. De andere activiteiten bezoek je gratis, je hoeft je daarvoor niet aan te melden.

facebook reacties