Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Helemaal in je eentje...

Als je druk bent met je gezin, je werk en je hobby’s sta je er niet zo bij stil. Maar er zijn ook mensen, vaak in je directe omgeving, die het allemaal alleen moeten doen. Dat is geen ramp, maar wel als ze geen keuze meer hebben; hun partner is weggevallen, kinderen ontbreken, de gezondheid werkt niet mee.

Die mensen doe je een groot plezier wanneer je af en toe eens binnenloopt, een praatje maakt of een boodschapje voor ze doet. Dingen die heel goed samengaan. Een man met dementie bijvoorbeeld gaat zo graag naar buiten: wandelen, fietsen, even naar een terras. Alléén kan dat niet meer, maar als jij nou gewoon ’ns met hem meeliep? Ken je zulke mensen niet - wij brengen je graag in contact!  


Taalhuis

Deze week gaat in Boxtel officieel Het Taalhuis van start, in de bibliotheek. Het Taalhuis wil mensen helpen die meer dan gemiddeld moeite hebben met taal, rekenen of de computer. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig, die met deelnemers de krant lezen, simpel Nederlands oefenen of uitleggen hoe je een DigiD gebruikt. Het kost je een ochtend of middag in de week. Je krijgt eerst een training.    

Meer informatie

Bel naar ContourdeTwern (maandag t/m donderdag), 0411 655 899, en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt.
Mailen kan  ook:  vwsboxtel@contourdetwern.nl

Inloopspreekuren zijn elke maandag 10.00-12.00 uur in de bibliotheek, en maandag-dinsdag-donderdag 10.00-12.30 uur op Ursula 12. 

Meer vacatures op www.contourdetwern.nl/Boxtel .       


 

facebook reacties