Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Niet bang voor een klodder verf?

In het zorghuis Liduina bestaat een schildergroep van oudere bewoners. Het gaat om mensen met een lichamelijke beperking die de hobby op latere leeftijd hebben opgepakt. Met vier á vijf deelnemers halen ze elke twee weken een middag doek en penselen te voorschijn.

Liduina zoekt een begeleider die de deelnemers weet te ondersteunen en inspireren. Het gaat daarbij meer om hun plezier dan om de kwaliteit van het werk. Een activiteitenbegeleider zorgt er samen met jou voor dat alles op rolletjes loopt.

Taalmaatjes

De vraag naar taalmaatjes, mensen die met name nieuwkomers helpen kennismaken met onze taal, blijft onverminderd groot. Het gaat hierbij om het één op één oefenen van praktisch Nederlands. Een beetje gevoel voor taal en grammatica, maar vooral wat geduld en inlevingsvermogen zijn de voornaamste eigenschappen van zo’n maatje. Iets voor jou? Onze consulent Ingrid Dimmers legt graag uit wat jij kunt betekenen en hoe het werkt.

De Rots

Gemeenschapshuis De Rots draait als een tierelier en daarom kan het team nog enkele medewerkers gebruiken. Vooral voor het begeleiden van gebruikers en gasten en barwerkzaamheden bestaan vacatures.

Heb jij een sterke sociale antenne?

Jongeren, ouderen, welzijn en leefbaarheid eisen veel aandacht van de gemeente. Vooral de laatste jaren heeft die de handen vol aan het sociale beleid, omdat het Rijk meer taken heeft doorgeschoven. Denk aan de WMO en de Participatiewet.

In Boxtel bestaat de Adviesraad Sociaal Domein die, de naam zegt het al, het dagelijks bestuur van de gemeente gevraagd en ongevraagd advies geeft bij de uitvoering van taken. De raad zoekt op dit moment een nieuwe voorzitter en enkele leden.

Van kandidaten wordt verwacht dat ze geïnteresseerd zijn in de genoemde thema’s. Een constructieve houding en bereidheid om te netwerken en contacten te onderhouden met betrokken partijen zijn vanzelfsprekend. De raad vergadert elke vier weken.

Taalhuis

Deze week gaat in Boxtel officieel Het Taalhuis van start, in de bibliotheek. Het Taalhuis wil mensen helpen die meer dan gemiddeld moeite hebben met taal, rekenen of de computer. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig, die met deelnemers de krant lezen, simpel Nederlands oefenen of uitleggen hoe je een DigiD gebruikt. Het kost je een ochtend of middag in de week. Je krijgt eerst een training.    

Voorlezen

Kun jij goed voorlezen? Misschien ken je de Voorleesfiets: vrijwilligers die aan met name kinderen van nieuwkomers thuis eenvoudige boekjes voorlezen om hun taalkennis te bevorderen. Vaak luistert hun moeder mee, en dat is mooi meegenomen. De Voorleesfiets kan altijd vrijwilligers gebruiken.

Meer informatie

Bel naar ContourdeTwern (maandag t/m donderdag), 0411 655 899, en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt.
Mailen kan  ook:  vwsboxtel@contourdetwern.nl

Inloopspreekuren zijn elke maandag 10.00-12.00 uur in de bibliotheek, en maandag-dinsdag-donderdag 10.00-12.30 uur op Ursula 12. 

Meer vacatures op www.contourdetwern.nl/Boxtel .       


 

facebook reacties