Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Gezocht: een luisterend oor

De vrijwilligers van de Luisterlijn bemannen 24 uur per dag de telefoon en een chatdienst. Ze lenen hun oor aan mensen die zich eenzaam voelen of willen praten over hun problemen op velerlei gebied. De Luisterlijn, vroeger bekend als Sensoor, opereert in heel Nederland. Ook in Den Bosch is een team actief, mede dankzij vrijwilligers uit omliggende dorpen.

Op dit moment kan het team nieuwe mensen gebruiken. Je krijgt training in onder andere conversatietechniek en natuurlijk word je goed begeleid. Wanneer je beschikbaar bent bepaal je in overleg, en je kunt zowel op locatie als thuis werken. Veel gesprekken hebben ’s avonds en ’s nachts plaats.

Zorgboerderij

Onlangs is in buurtschap Luissel de zorgboerderij Het Kleine Bos gestart. Het is een dagbesteding voor licht dementerende ouderen. Het Kleine Bos vraagt een of meer chauffeurs die op woensdag en/of donderdag gasten ophalen en weer thuisbrengen. De rit kan in overleg gemaakt worden met de eigen auto (tegen vergoeding van de kosten) of met de auto van de dagbesteding. Voor de donderdagen zoekt de dagbesteding nog iemand die het leuk vindt de gasten te begeleiden bij spelletjes, wandelingen, eten koken enzovoort.

Inloopspreekuur

Komende maandag houdt het Vrijwilligerssteunpunt op proef weer een inloopspreekuur in de openbare bibliotheek. Heel januari is het spreekuur elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur.  Het steunpunt van ContourdeTwern in het Ursula-gebouw is daarnaast open van maandag tot en met donderdag en op afspraak.

Meer informatie

Belangstelling voor een vacature? Ga dan naar de website www.contourdetwern.nl/Boxtel en kies voor “Vrijwilligersvacatures”.

Gewoon bellen kan ook: ma t/m do tussen 10.00 en 12.30 uur: 0411 655 899. Vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt. Of mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl


 

facebook reacties