Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Vele handen maken een warme maaltijd

Doordat Zorggroep Elde haar locatie Elisabethsdael heeft verkocht is de zorg- en dienstverlening aan de oudere bewoners daar veranderd. Toch vinden de gemeente, Elde én de nieuwe eigenaar Sint-Joseph dat het eet- en ontmoetingspunt in stand zou moeten blijven.

Begrijpelijk, want zo’n 25 bewoners en ouderen uit de omgeving schuiven hier nog steeds gezellig aan. Het plan is daarom om die warme maaltijd tussen 17.00 en 18.30 uur dagelijks te blijven aanbieden. Dat is alleen haalbaar wanneer een team van vrijwilligers – vele handen maken licht werk - een handje toesteekt. Het verzorgen van de maaltijd beslaat, inclusief de voorbereiding, opwarmen, serveren en afruimen, per dag zo’n drie uur tussen 16.30 en 19.30 uur.

Natuurlijk verwacht niemand van vrijwilligers dat die elke dag komen. Maar ééns  per week, of per veertien dagen? Uiteraard zijn dag en tijd van je voorkeur individueel bespreekbaar.

Voedseltuin

Ben jij handig met schoffel en hark, of vind je het gewoon leuk om buiten bezig te zijn? Misschien wil jij dan wel gaan helpen in de Voedseltuin. Behalve jezelf maak je vooral de cliënten van de Voedselbank blij met de verse oogst!    

Meer informatie

Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersbanen of wil je gewoon meer weten? Mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl. Bellen kan ook, op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur: 0411 65 58 99 en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt. Of bekijk in de tussentijd alle vacatures op deze site.

facebook reacties