Vrijwilligerssteunpunt zoekt.. terug naar overzicht

Locatie St. Ursula

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

Word jij er een uit duizenden?

Overal kom je de slogan tegen in onze gemeente: Meewerkend Boxtel. Je denkt dan al gauw aan de mensen die op het gemeentehuis werken, ambtenaren, wethouders en raadsleden.  Of aan iedereen die ’s ochtends de deur uit gaat om de kost te verdienen.

Maar er is een ánder meewerkend Boxtel. Zonder salaris, zonder stem, onzichtbaar vaak. Toch gaat het om enkele duizenden inwoners die zich, soms dagelijks, inzetten om Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel leefbaar te houden.

Sommigen organiseren prachtige evenementen, met gezelligheid, muziek, theater, film, cultuur. Anderen besturen de vlaggenschepen van onze zorgende samenleving: de voedselbank, de voedseltuin, de Zonnebloem, ga maar door. Regisseren een Samenloop voor Hoop. Maar altijd samen met onvermoeibare sjouwers, schoffelaars, koffiezetters en rolstoelduwers.

Want juist voor die kleine klusjes zijn er nooit handen genoeg. Een boodschapje voor die zieke buurvrouw, een kraakhelder aquarium in het verzorgingshuis, een ritje naar de oogarts.  

Niemand doet dit om er beter van te worden. De een vindt het zijn heilige plicht, de ander doet het voor de gezelligheid of vindt er een hobby in. En er is altijd vrijwilligerswerk dat bij je past, ook al heb je het – wie niet? – drukdrukdruk. Een uurtje in de maand, twee dagen per jaar, een eenmalig  evenement.

Word jij er ook een uit duizenden?  

Kijk op www.contourdetwern.nl/boxtel onder ‘vrijwilligersvacatures’. Bel ma t/m don tussen 10.00 en 12.30 uur 0411-655899 en vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt, of mail:  vwsboxtel@contourdetwern.nl 


Dagje op donderdag

In de Kinderboerderij start donderdag 12 september Dagje Thuis. Elke donderdag van 10 tot 15 uur beleeft een groepje mensen daar een ontspannen dag. Het gaat om Boxtelaren die wat ouder zijn, minder mobiel, vergeetachtig en soms ook alleen. Ze praten, eten, doen een spelletje, bewegen wat, puzzelen of maken samen een wandeling. Vind jij het leuk om samen met een professional van ContourdeTwern de gasten te begeleiden?

Maatje voor een jongere

Humanitas Jeugdsupport zoekt ‘maatjes’ voor jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdhulpverlening, voor risicomeiden en slachtoffers van loverboys. Als maatje crëeer je een vertrouwensband en bied je vriendschap en ondersteuning. Je krijgt een training van Humanitas. De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers tot ongeveer 45 jaar.

Meer informatie

Belangstelling voor een vacature? Ga dan naar de website www.contourdetwern.nl/Boxtel en kies voor “Vrijwilligersvacatures”.

Gewoon bellen kan ook: ma t/m do tussen 10.00 en 12.30 uur: 0411 655 899. Vraag naar het Vrijwilligerssteunpunt. Of mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl


 

facebook reacties