Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Ja, houd mij op de hoogte

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Blijvend thuis in eigen huis

10 september 2018

U woont met plezier in uw woning. En het liefst wilt u hier zo lang mogelijk comfortabel blijven wonen. Ook als u ouder wordt of als er beperkingen komen. De werkgroep ‘Dementie vriendelijke gemeente Haaren’ weet hoe dit moet!
Lees verder

Dorpsverbinder

10 september 2018

Zou u vrijwilliger willen worden of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Heeft uw vereniging advies nodig? Bent u op zoek naar samenwerking? U kunt met dit soort vragen terecht bij Eveline Beemster. Als dorpsverbinder ondersteunt zij de vrijwillige inzet in de gemeente Baarle-Nassau.
Lees verder

Proef de Afghaanse cultuur

10 september 2018

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. In september en oktober staat Afghanistan centraal aan de Beneluxlaan 74.
Lees verder

OPSTAPbus bedankt sponsoren

10 september 2018

Hulde! De tweede OPSTAPbus reed al enkele jaren rond, maar vanaf heden is ook deze bus voorzien van logo’s van sponsoren. Dit is dinsdag 28 augustus officieel gevierd met de sponsoren, om hen te bedanken.
Lees verder

Zwerfboeken in Taalhuizen

09 september 2018

In de huidige week van de alfabetisering worden in de Taalhuizen in Tilburg Zwerfboekenstations geopend. In die week zullen overal in de stad zwerfboeken te vinden zijn! Laaggeletterdheid wordt vaak doorgegeven van generatie op generatie. Opgroeien in een taalarme omgeving vergroot de kansen op laaggeletterdheid in de toekomst. Met de inzet van Kinderzwerfboeken wil het Taalhuis kinderen stimuleren om meer te lezen en ook de ouders verleiden om naar de Taalhuizen te komen.
Lees verder