Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Ja, houd mij op de hoogte

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Paradijsvogels van Dordrecht

24 september 2018

De wijk Staart Oost is sinds vorig jaar een pareltje in de wijk rijker. Vogelvereniging De Volière bezit een eigen clubgebouw. Dit betekent dat de vereniging sinds haar oprichting (1953) voor het eerst een eigen onderkomen heeft.
Lees verder

Bijzondere ontmoetingen

19 september 2018

Sieglien Venloo is geen onbekende in het centrum van Dordrecht. “Ik ben al heel lang actief in de wijk; voor zowel kinderen, ouderen als mensen met een beperking. Ik coach jongeren die problemen hebben en adviseer mensen. Als er wat is, probeer ik te helpen. Lukt dat niet? Dan verwijs ik ze door.”
Lees verder

Dorpsverbinder

10 september 2018

Zou u vrijwilliger willen worden of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Heeft uw vereniging advies nodig? Bent u op zoek naar samenwerking? U kunt met dit soort vragen terecht bij Eveline Beemster. Als dorpsverbinder ondersteunt zij de vrijwillige inzet in de gemeente Baarle-Nassau.
Lees verder

Voldoening en energie

29 augustus 2018

Op jonge leeftijd kreeg ik al mee dat vrijwilligers ontzettend belangrijk zijn. Ook binnen zorg en welzijn. Dat leek me niet meer dan logisch, maar nu – jaren later – zie ik pas wat vrijwilligers doen, hóe ze dat doen en wat hiervan het effect is. Soms zeg of hoor je dingen en denk je: natuurlijk snap ik dat. Maar dan ontdek je dat je zinnen en woorden ook anders kan definiëren, waardoor ze meer lading krijgen. Dit is voor mij het geval bij vrijwilligers. Mijn waardering voor ze is groter.
Lees verder

Verbouwing buurthuis Jeruzalem

06 augustus 2018

Samen met een groep bewoners uit Jeruzalem zijn we al een tijd bezig met plannen maken voor de verbouwing van het buurthuis. Er is veel getekend, gepraat en gemeten. Inmiddels zijn er heel wat zaken concreet en gaat de verbouwing van start! Wij vertellen je graag meer over wat er komen gaat.
Lees verder