Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Ja, houd mij op de hoogte

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Bijzondere ontmoetingen

19 september 2018

Sieglien Venloo is geen onbekende in het centrum van Dordrecht. “Ik ben al heel lang actief in de wijk; voor zowel kinderen, ouderen als mensen met een beperking. Ik coach jongeren die problemen hebben en adviseer mensen. Als er wat is, probeer ik te helpen. Lukt dat niet? Dan verwijs ik ze door.”
Lees verder

Voldoening en energie

29 augustus 2018

Op jonge leeftijd kreeg ik al mee dat vrijwilligers ontzettend belangrijk zijn. Ook binnen zorg en welzijn. Dat leek me niet meer dan logisch, maar nu – jaren later – zie ik pas wat vrijwilligers doen, hóe ze dat doen en wat hiervan het effect is. Soms zeg of hoor je dingen en denk je: natuurlijk snap ik dat. Maar dan ontdek je dat je zinnen en woorden ook anders kan definiëren, waardoor ze meer lading krijgen. Dit is voor mij het geval bij vrijwilligers. Mijn waardering voor ze is groter.
Lees verder

De kapstok en de haakjes

16 juli 2018

Onder de noemer ‘Beatrix Maatschappelijk Ondernemen’ werk ik al een tijdje samen met het Beatrix College. Leerlingen zetten zich vrijwillig in om de wereld een beetje mooier te maken en leren dat ze niet alleen op de wereld zijn. Kijk, dat zijn nou projecten waar ik dolgraag deel van uitmaak: mogelijk maken dat bewoners – jong én oud – elkaar helpen en ondertussen daar ook nog van leren. Win-win!
Lees verder

Een bak bami

04 juli 2018

Als sociaal werker organiseer ik samen met collega’s bijeenkomsten voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Heftig? Soms. Maar vaak is het gewoon heel gezellig. De bezoekers kwamen zelf met de naam ‘NAH-tuurlijk gezellig’, en dat linkt veel luchtiger dan ‘lotgenotencontact’, ‘bijeenkomst voor getroffenen’ of ‘zelfhulpgroep’, toch?
Lees verder

Informele Cliëntondersteuning

05 juni 2018

Waar kan ik terecht? Wat zijn mijn rechten? Met welke regels moet ik rekening houden? Ik weet niet waar ik moet beginnen. Welke mogelijkheden zijn er voor mij? Als je zorg of hulp krijgt of zoekt, heb je vaak veel vragen. In die zoektocht heb je recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Ouders (van kinderen tot 21 jaar) en jongeren van 16 tot 21 jaar kunnen daarvoor in Dordrecht gebruikmaken van Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning van ContourdeTwern.
Lees verder