Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Ja, houd mij op de hoogte

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

De kapstok en de haakjes

16 juli 2018

Onder de noemer ‘Beatrix Maatschappelijk Ondernemen’ werk ik al een tijdje samen met het Beatrix College. Leerlingen zetten zich vrijwillig in om de wereld een beetje mooier te maken en leren dat ze niet alleen op de wereld zijn. Kijk, dat zijn nou projecten waar ik dolgraag deel van uitmaak: mogelijk maken dat bewoners – jong én oud – elkaar helpen en ondertussen daar ook nog van leren. Win-win!
Lees verder

Een bak bami

04 juli 2018

Als sociaal werker organiseer ik samen met collega’s bijeenkomsten voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Heftig? Soms. Maar vaak is het gewoon heel gezellig. De bezoekers kwamen zelf met de naam ‘NAH-tuurlijk gezellig’, en dat linkt veel luchtiger dan ‘lotgenotencontact’, ‘bijeenkomst voor getroffenen’ of ‘zelfhulpgroep’, toch?
Lees verder

Informele Cliëntondersteuning

05 juni 2018

Waar kan ik terecht? Wat zijn mijn rechten? Met welke regels moet ik rekening houden? Ik weet niet waar ik moet beginnen. Welke mogelijkheden zijn er voor mij? Als je zorg of hulp krijgt of zoekt, heb je vaak veel vragen. In die zoektocht heb je recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Ouders (van kinderen tot 21 jaar) en jongeren van 16 tot 21 jaar kunnen daarvoor in Dordrecht gebruikmaken van Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning van ContourdeTwern.
Lees verder