Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het belangrijkste nieuws van ContourdeTwern automatisch in je mailbox. Makkelijk toch!?

Ja, houd mij op de hoogte

Overzicht Het nieuws van ContourdeTwern

wat zoek je?

voor wie zoek je?

waar zoek je?

Taalactiviteiten

11 december 2019

Het is fijn om de Nederlandse taal goed te spreken, te lezen én te begrijpen. U kunt dan bijvoorbeeld belastingformulieren beter begrijpen, bijsluiters snappen en voorlezen aan uw (klein)kinderen. Ook komt u makkelijker in contact met uw buren als u de taal (goed) spreekt. Bent u op zoek naar een baan? Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn groter wanneer u de Nederlandse taal kan lezen en schrijven.

ContourdeTwern biedt verschillende activiteiten aan om uw Nederlands te verbeteren. Dit doen we aan
Lees verder

Taalhuis Oisterwijk

11 december 2019

Wil je leren werken met de computer?
Wil je beter leren lezen, schrijven of rekenen?
Formulieren van de overheid vul ik nu zelf in.
Internetbankieren, een vakantie boeken: ik doe steeds meer online.
Ik begrijp de bijsluiter van mijn medicijnen!
Lees verder

Back to the golden years

09 december 2019

Wijkcentrum Heyhoef aan de Kerkenbosplaats 1 te Tilburg timmert hard aan de weg om gezellige avonden en middagen te organiseren. 1 van deze niet te missen middagen is gevuld door de swingende band the Explosion rockets! In de band spelen 2 Tilburgers, n.l. sologitarist Joost Roest en drummer Frans van Esch. De zanger, Ruud Kuijpers, is een geboren en getogen Dongenaar. Verder komen de leden uit Vught en Den Bosch. Een echte Brabantse band dus.

Lees verder

Mobiele ontmoetingsplek R-Newt

28 november 2019

Het project 'mobiele ontmoetingsplek' van R-Newt heeft een gift ontvangen, waarmee ze een nieuwe camper kunnen aanschaffen. Met de camper gaan ze naar plekken toe waar jongeren zijn of waar aanwezigheid van professionals in de vorm van jongerenwerkers gewenst is. Met de camper realiseren ze een veilige plek waar jongeren welkom zijn, zich thuis voelen en waar het goede gesprek gevoerd kan worden.
Lees verder

Feestelijke opening Buurtkamer

26 november 2019

Tijdens de feestelijke openingsmiddag op 30 oktober zijn tussen de 50 en 60 mensen een kijkje komen nemen. Wethouder John van den Hoven was één van hen en opende de Buurtkamer tijdens een officieel momentje. Van den Hoven knipte het lint door dat werd vastgehouden door vier kinderen uit de straat en sprak lovende woorden uit.
Lees verder